Tocmai de asta nu poti adormi: te gandesti la prea multe lucruri, creierul tau e supraincarcat.
Ai mai intrebat pe aici despre niste pastile sa te ajute cu somnul. Ti-am scris de Somnofort, jumatate de pastila. Ai incercat?
Scuze că spun asta, dar nu mă atrage deloc ideea de a lua pastile pentru somn...Nu aș vrea să ajung să nu mai pot dormi chiar deloc dacă nu le-aș mai lua, nu știu dacă așa funcționează cu ce mi-ai recomandat tu. Am mai încercat ceai cald înainte să dorm, tot fără mare efect. E aproape 2 dimineața ceasul și nu pot dormi. : /
Nu dorm chiar 2-4 ore, dorm până în 6 ore, mai rar 7 și adorm foarte greu, îmi ia și 2/3 ore câteodată.
Nu cred.Somnul are un rol important.Si eu am fost in situația asta.De-abia dormeam o oră, doua.Si a două zi mă simțeam mizerabilă. Toata ziua căscăm.Cand mă întindeam pe pat deja mă fura somnul.Dormi că a doua zi sa te simți mai bine și plin de energie. Uite eu vorbesc...dar este 2 dimineața.Ti-as spune sa te duci la medic.Ca nu e sănătos.
Somnofort nu crează dependenta, îl luăm înainte. poți să iei doar somnifere naturale. Nu te adorm dar te fac sa te odihnești mai bine in orele pe care le dormi.
Daca nu dormi, da iti poate afecta organismul, creierul are nevoie de relax, el consuma cele mai mari cantitati de energie si cu cit stai mai mult treaz cu atit el conusuma mai mult, plus ca nu-i bine pentru el ca organ sa functioneze asa intruna. fara sa mai si cate o "pauza"
Faptul ca tu adormi greu, asta nu inseamna ca nu dormi.Studiile au aratat, ca desi se spune ca un om trebuie sa doarma 8 ore, multi is de parere ca este o idee cam invechita.
Poti sa dormi si 30 min si sa fii mai bine dispaus ca unu care doarme 8 ore.
Conteaza ce fel de somn este, ce fel de dormit este.Eu ca si tine adorm foarte greu, uneori ma apuca dimineata, dar nu sunt obosit, se vede pe fata mea ca is ok, la un om obosit se vede si pe fata si cum se simte el.
Asa ca dormitu si 4 ore sau cit dormi tu 6 ore este suficient pentru tine, atita timp cit tu te simti in regula si daca organismul tau se prezinta in forma.
Este daca vrei la fel cu oamenii care au tensiunea mai mare, sau mai mica decat majoritatea oamenilor.
Ce inseamna asta, ca nu este buna o tensiune mai mare, sau mai mica? Nu este bine raportat la majoritata, care au o tensiune anume, dar uite sportivi au o tensiune foarte mica, comparativ cu cei mai multi oameni si tensiunea lor este considera normala, pentru ei.
Deci si cineva cu tensiunea mai mare, daca el nu prezinta simptome, daca organismul lui se simte in regula, atunci acea tensiune este normala, doar pentru el, asa este facut organismul lui.
Acum nu spune ca la tine asa o fi normal, dar poti sa mergi la un medic, poti sa faci ceva evaluari, poti sa faci si tu singur observatii, asa cum am aratat mai sus, te trezesti dupa 3-4-6 ore, cum te simti, cum arati?
Daca te simti odihnit bine dispus, arati vioi la fata, inseamna ca acele ore ce le dormi sunt suficiente pentru tine.
Faptul ca stai cu ochii pe tavan si te gandesti la nemurirea sufletului, sau la fetite, asta e, apucate de scris romane, fantezii
Cauta sa faci efort mai mare, ocupati ziua, mergi alearga, munceste ceva, sa te simti obosit si sigur vei dormi mai mult.
Cunosc pb astea de când eram mică, știu că îmi ia vreo 3, 4 ore de când m-am băgat în pat sa reușesc să adorm. Și dacă adormi spre dimineață ar trebui sa te scoli la 12, sa îți faci somnul, nu e bine să repeți programul asta cu sculat cu noaptea în cap zilnic. și e normal sa nu poți să dormi de oboseală, daca ai dormit doar 4 ore noaptea trecută și știi că trebuie sa te scoli cu noaptea în cap și ziua următoare atunci nu mai adormi prea ușor de stres și oboseală că știi că e același coșmar dimineață, iar nu ai timp sa îți faci somnul. Asta cu adormitul e ceva foarte greu, in primul rand trebuie sa găsești ceva la care sa te gândești, ceva relaxant, sa scapi de gândurile negre și apoi nu trebuie sa te gândești că aoleu ce mă fac trebuie sa adorm neapărat cum sa adorm, cât mai am de dormit ce mă fac etc și să te uiți la ceas din ora in ora etc, daca te agiți așa nu mai reușești să adormi, te gândești că pur și simplu stai puțin lungit in pat și gata. Vb din proprie experiență. Iar legat de somnifere bea in primul rand un ceai pentru somn liniștit sau de lavanda înainte să te bagi in pat și ia un somnifer natural sau pasiflora (eu cu asta am inceput). Nu o sa te adoarma la comanda dar o sa te ajute sa te odihnești mai bine in orele pe care le dormi.
Eu nu mai iau demult nici somnifere naturale, mă bazez doar pe ceaiul de dormit momentan și cred că reusesc sa mă calmez sa adorm destul de repede fata de cum eram înainte, foarte rar mi se întâmplă să știu când s-a luminat, înainte știam zilnic când s-a luminat și pe la 8 dimineață înainte mă chinuiam sa adorm.
Da, lipsa somnului de noapte declanseaza probleme psihice!
Cand dormim intre orele 22 si 2 dimineata corpul nostru elimina 2 hormoni vitali creierului: serotonina si melatonina, care balanseaza fundtiile creierului si organele importante din corp.
Daca nu dormim intre orele 22 si 2 dimineata, pe o perioada mai mare de 2-3 luni, atunci acei hormoni vitali crierului nu se mai produc si apar inbalansuri in creier care declanseaza boli mentale, incepand cu oboseala psihica, lipsa concetrare si memorare, depresie, anxietate, atacuri de panica, paranoia, schitofrenie, diabet, boli psihice foarte grave si chiar cancere.
Incearca sa bei lapte cald inainte de culcare. Ceaiul cald nu te ajuta cu nimic.