Poate ca l-ai scos, dar locul inca doare! Tine un pansament cu rivanol pe acea zona, are rolul sa scoata la suprafata orice produce infectie! Nu apasa, nu comprima zona.Mergi la medic daca continua sa te doara!
Multumesc foarte mult de sfat! A iesit, acum il vad si l-am scos cu penseta! Multumesc foarte mult!
Dar totusi zic ca ar trebui sa mergi la un medic... sa vezi sa nu se infecteze sau ceva... stii cum zic?
Spala la dus locul, tamponeaza cu rivanol si incearca sa storci un pic locul ca si cum ai scoate un cos. Daca doare si nu poti sa-l scoti, panseaza locul cu rivanol si mergi la medic. Evita sa calci pe acea zona!
Am tamponat cu rivanol si am stors locul timp vreo 5-10 minute.
Daca ai lidocalmin(anestezic local e si dezinfectant din cate stiu eu dar mai bine dai si cu spirt inainte) dai pe rana (unde ti-a intrat ciobul) iei o penseta si un ac pe care le dezinfectez, incerci sa scoti ciopul cu acul pana intr-un punct de unde il poti lua cu penseta, daca e mai grav recomand un doctor ca se poate infecta destul de urat
Pai pune spirt pe niște vată si incearca sa scoti ciobul dupa acea dai cu vată (o sa te usture putin) sper ca te-am ajutat
As incerca, numai ca problema e ca nu vad ciobul, fiind foarte mic. Cand apas/ating zona ma doare foarte tare, indiferent daca doar ating putin cu degetul.
Atunci ii o problema foarte mare, trebuie sa de duci neaparat la doctor!
Poi il scoti cu o penseta ceva si dupa mergi la un doctor sa iti faca un vaccin antitetanos.
Insanatosire grabnica!
Pa-pa!
Cel mai bine este sa mergi cat de repede posibil la un medic, pentru ca se poate infecta... si apoi e grav...