| ღKimKimmyღ a întrebat:

Urgent! Am calcat pe un ciob de sticla fff mic, si acum mi-a ramas in picior. Cum pot sa il scot? URGENT!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| fabiola a răspuns:

Poate ca l-ai scos, dar locul inca doare! Tine un pansament cu rivanol pe acea zona, are rolul sa scoata la suprafata orice produce infectie! Nu apasa, nu comprima zona.Mergi la medic daca continua sa te doara!

12 răspunsuri:
| Bοgdαη a răspuns:

Poi il scoti cu o penseta ceva si dupa mergi la un doctor sa iti faca un vaccin antitetanos.
Insanatosire grabnica!
Pa-pa!

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai pune spirt pe niște vată si incearca sa scoti ciobul dupa acea dai cu vată (o sa te usture putin) sper ca te-am ajutat

| fabiola a răspuns:

Spala la dus locul, tamponeaza cu rivanol si incearca sa storci un pic locul ca si cum ai scoate un cos. Daca doare si nu poti sa-l scoti, panseaza locul cu rivanol si mergi la medic. Evita sa calci pe acea zona!

| ღKimKimmyღ explică (pentru anonim_4396):

As incerca, numai ca problema e ca nu vad ciobul, fiind foarte mic. Cand apas/ating zona ma doare foarte tare, indiferent daca doar ating putin cu degetul.

| ღKimKimmyღ explică (pentru fabiola):

Am tamponat cu rivanol si am stors locul timp vreo 5-10 minute. sad

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru ღKimKimmyღ):

Atunci ii o problema foarte mare, trebuie sa de duci neaparat la doctor!

| Raul_Raul_1997 a răspuns:

Cel mai bine este sa mergi cat de repede posibil la un medic, pentru ca se poate infecta... si apoi e grav...

| ღKimKimmyღ explică (pentru fabiola):

Multumesc foarte mult de sfat! A iesit, acum il vad si l-am scos cu penseta! Multumesc foarte mult!

| figaro a răspuns:

Daca ai lidocalmin(anestezic local e si dezinfectant din cate stiu eu dar mai bine dai si cu spirt inainte) dai pe rana (unde ti-a intrat ciobul) iei o penseta si un ac pe care le dezinfectez, incerci sa scoti ciopul cu acul pana intr-un punct de unde il poti lua cu penseta, daca e mai grav recomand un doctor ca se poate infecta destul de urat

| Raul_Raul_1997 a răspuns (pentru ღKimKimmyღ):

Dar totusi zic ca ar trebui sa mergi la un medic... big grin sa vezi sa nu se infecteze sau ceva... stii cum zic?big grin

| HurducLarisa a răspuns:

Cum pot sa Scot ciobul de sticla din picior