| ionutcosmin1996 a întrebat:

URGENT! Maine ma operez de hernie inghinala insa am o frica foarte mare in mine. Data trecuta m-am operat de apendicita la acelasi spital si nu prea am avut o experienta placuta. Ei mi-au facut rahi-anestezie si imediat ce m-au pus pe patul ala au inceput sa ma taie. Eu am simtit taietura si am inceput sa ma panichez insa doctorul a continuat. Au fost 30 min. groaznice in care am simtit fiecare miscare. Este normal asa ceva? Sau asa e de obicei?
Si inca ceva. Am auzit ca recuperarea dupa hernie este foarte anevoioasa si grea. Imi puteti spune ce sa iau ca sa ma recuperez mai repede. Am banchetul chiar pe 30-31. :/

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| mdany a răspuns:

La o operatie de hernie din pacate din pacate recuperarea este lenta.Nu se poate interveni medicamentos pentru a accelera recuperarea.

4 răspunsuri:
| ionutcosmin1996 explică (pentru mdany):

Pai si macar pot dansa la Banchet?
Si imi poti spune daca e normal sa simt durere in timpul operatiei?

| mdany a răspuns (pentru ionutcosmin1996):

Imi cer scuze de erorile gramaticale aparute. durerea in timpul operatiei nu este normal sa o simti.Se face anestezia cu scopul sa nu simti incizia. Ceea ce ti s-a intamplat poate a fost cauzat de anestezic ( doza prea mica) sau o eroare a medicului.Depinde cand vei face operatia.Practic 1-2 saptamani de la operatie nu ai voie sa faci miscari bruste pentru a nu se desface firele de sutura. Acum totul tine de tine, cum crezi ca ai putea rezista in conditiile specificate de tine.
Sanatate.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Rahianestezia are exact acest avantaj: ca pacientul este constient si simte tot ce se intampla, dar nu simte durere. Deci ce ti s-a intamplat este normal si ti-a permis sa ai un control bun al propriului tau corp in timpul operatiei si sa simt daca ceva este in neregula. faptul ca tu ai considerat rau acest bun, tine de perceptia fiecaruia si se datoreaza unei labilitati psihologice de care probabil suferi.
Recuperarea nu este deloc anevoioasa, este chiar simpla, trebuie doar sa respecti graficul de efort pe care ti-l impune medicul. Adica sa te ridici si sa mergi ca mai repede si sa faci eforturi mari cat mai tarziu. O sa te doara putin, dar nesemnificativ postoperator. daca continui sa nu faci fata situatiei, apeleaza la un psiholog.

| Dumitruionutz3 a răspuns:

Salut.Si eu cred că am hernie. Dupa cât timp ai putut ridica greutăți ca înainte de operație? Te rog frumos sa îmi răspunzi!