| HQMada a întrebat:

Va implor spuneti-mi dacă se vede la radiografie fumul de țigara. Fumez de vreo 3 ani. Ce sa fac, ca mama nu știe și mâine o sa fac radiografie? Este ceva sa fac sa nu se vadă pe moment în timp ce-mi face radiografia?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| IMC90 a răspuns:

Da, daca faci radiografie la plamani se vede. Si dupa 10 ani de zile se mai vede inca la fumatorii ''inraiti''.

| Nan_Iulian_1990 a răspuns (pentru IMC90):

Daca ai fumat 2 ani se vede la Raze

20 răspunsuri:
| Justmed a răspuns:

Nu se vede!

| Tania a răspuns:

Posibil sa nu se vada.Eu odata cand am fost internata trebuia sa imi fac radiografie la plamani si eram speriata pentru ca fumsem in ultima perioada si tot la fel nu stiau ai mei.Din fericire nu s-a vazut(doamnee prin cate emotii am trecut). Sunseam o prietena care mi-a spus ca nu se vede decat dupa ani la fumatorii inraiti.

| HQMada explică (pentru Tania):

Pai eu fumez de ceva timp...

| HQMada explică:

Si ce sa fac inainte sa fac radiografie sa beau putin lapte.sad

| Chillcs a răspuns:

La radiografie ies doar oasele, la razie la plamani ies petele de fum de tigare.

| ombladon a răspuns (pentru Chillcs):

La RAZIE ies interlopii si tziganii laughing)

| Chillcs a răspuns (pentru ombladon):

Raze*

| ToTAiCisiNumAiAiCi a răspuns:

Stai linistita nu se vede... dar daca iti face la plamani s-ar putea sa se vada

| scarharo a răspuns:

Stiu ca o sa ma injuri, dar eu zic sa ii spui inainte, pentru ca intr-o zi tot o sa afle. Stiu ca e greu, dar trebuie.

| HQMada explică (pentru scarharo):

Nu o sa te înjur dar a aflat de mai multe ori... și i-am promis și nu prea pot sa ma țin de cuvânt chiar încerc sa ma las.dar pentru mâine as putea bea puțin lapte înainte de a face radiografia? sau sa fac ceva sa nu se vadă pe moment? acolo când îmi face radiografia.sad

| scarharo a răspuns (pentru HQMada):

Imi pare rau, chiar nu stiu. Mult succes maine, si da-mi un mesaj daca vrei sa-ti dau niste sfaturi utile pentru a te lasa

| HQMada explică (pentru scarharo):

Chiar te rog sa-mi dai niste sfaturicrying ca nu mai pot

| scarharo a răspuns (pentru HQMada):

Deci, in primul rand ai facut un pas important: esti hotarata sa te lasi. Asta conteaza enorm.
Fa-ti o lista cu efectele negative ale fumatului si citeste-le inainte sa te culci. Bea mai multe lichide, odihneste-te.
In general sunt 2 situatii in care fumezi: in mod automat, sau cand esti stresata.
Daca fumezi automat: schimba tigarile; ia o marca care nu iti place asa mult. Incearca sa nu stai pe langa alti fumatori. O solutie mai radicala ar fi sa faci ca tigara aia sa aiba u gust orubil: am auzit mai multe variante: una interesanta mi s-a parut sa iei un fir de par si sa-l bagi in tigara (cica iti cam taie pofta cateva zile).
Cand fumezi de stres: in loc sa-ti imparti problemele cu tigara, scre-le pe o foaie, sau vorbeste cu cineva drag.
In timp ce aprinzi tigara uita-te FOARTE atenta la imaginea aa de pe pachet
Prima saptamana e cea mai grea. pe tot parcursul renuntarii trebuie sa o iei pe etape: de ex: fumeaza prima tigara din zi cu o ora mai tarziu. peste ceva timp (nu amana prea mult) renunta si la tigara aia.
Cand simti ca nu mai poti sa te abtii da un telefon, sau mananca un fruct, poate iti trece, FOARTE important: gandeste-te ce o sa faci cu banii cucare, pana acum, iti scurtai din viata. Totul e sa CREZI ca vei reusi.
Poate si mai importanta e CREDINTA. Dumnezeu te ajuta si te iubeste, chiar daca il superi cu fumatul. Seara, cand citesti efectele alea, zi si o rugaciune, dar spune-o cu suflet.

Mut succes, si cauta pe google daca vrei sa gasesti mai multe sfaturi. Sau trimite-mi un mesaj!

| Simo975 a răspuns:

Deci pana la urma s-a vazut?

| HQMada explică (pentru Simo975):

Nu love struck

| MariaMariaAndreea a răspuns (pentru HQMada):

Cate tigari fumai pe zi?

| Ponio25 a răspuns (pentru HQMada):

De la cati ani fumezi?

| Dudu_Vlad_1997 a răspuns:

Tu pentru ce ti-ai facut radiogrrafie, pentru ca tuseai sau la oase?

| Bàà_Madalin_1997 a răspuns:

Fumez de vreo 3 ani peste 4 zile ma duc sa fac radiografie la plamani.la radiografie se vede spune. timi va rog