Nu te mai spăla în viața ta cu lămâie pe cap. Îți strică foarte tare scalpul și părul arată foarte nașpa după.
Incearca sa clamezi situatia folosind un sampon normal, nu uita sa te clatesti foarte bine. De altfel, nu folosi apa rece sau fierbinte, amandoua te vor durea.
M am spălat de doua ori. Efectiv numai pot simt ca îmi iese foc din fata, urechile sunt roșii am amețelile și îmi e rău chiar nu știu dacă e de sunat la salavare sau nu, chiar as vrea sa ma ajutați...
Nu intra in panica.
Tu nu ai o urgenta, iar in contextul pandemiei, cu atat mai putin, asta iti vor spune si ei.
Trebuie sa astepti, eu zic ca efectul ar trebui sa treaca in 30-60 de minute, incearca sa aplici comprese cu apa rece.
O sa încerc, îți mulțumesc frumos, dar deja a trecut mai bine de jumătate de ora și vad ca de înrăutățeste...
"Firstly start by rubbing an ice cube for 1 to 2 minutes and make sure the ice cube is wrapped in thin cloth or toilet paper to avoid direct contact with skin. Then when skin is damp apply moisturiser rich in hyaluronic acid as it replenishes the lost moisture and soothes and calms your skin. You can also apply aloe Vera gel. Or probably fill your ice cube tray with aloe Vera gel and once it forms ice cubes rub them on your skin and follow it up with good moisturiser and then sunscreen is a must, if its day and night just moisturiser will do. Stay put from any treatment creams for 4 to 5 days to prevent any further irritation to the skin."
Zici ca ai o iritatie? Aplica cam aceleasi remedii pentru arsurile solare... care si ele sunt destul de infime, deci nu prea ai ce face decat sa calmezi zona cu niste comprese si asta insa temporar.
Pentru matreata exista șampoane cu substanțe antifungice, se găsesc cam la toate farmaciile. Ținând cont că lămâia e acida, eu as zice sa faci o soluție de bicarbonat de sodiu, dar nu știu să-ți spun o concentrație, nici sa nu fie prea tare. Sa zic o linguriță la un pahar mare de apa? Și apoi încearcă să aplici pe o parte mica a scalpului, vezi cum se comporta. Daca te simți mai bine, aplica pe o zona mai mare. Ținând cont că pielea e foarte iritata, s-ar putea să facă mai mult rău, așa că încearcă pe o porțiune mai mica de piele. In afara de comprese...hmm...poți încerca să iei un Nurofen. Lămâia, fiind acida, a iritat scalpul tău destul de tare. In timp, pielea își va reveni de la sine, fara sa fie nevoie sa ii faci ceva din exterior. Cum s-au spus mai sus, e ca si cand ai o rana (arsura). Te doare atât de tare că nu mai știu ce să faci, și totuși, e o rana mica, nu e ca si cand ți-ai rupt piciorul (adică nu este o urgenta). E normal, cu toții mai facem greșeli, iar după trebuie sa suportam consecințele. Gaseste-ti o ocupație, sa te gândești la altceva și vei vedea că nici nu îți dai seama ce repede trece și ce bine o sa razi după cu prietenii când povestiți
Mulțumesc frumos pentru cuvintele frumoase, cineva mi-a zis ca mi-a crescut tensiunea și d. Aia am simptomele astea, tare frica îmi e sa nu fac vre hemoragie cerebrala din cauza tensiune mărite, mai ales ca ma doare capul și se înroșise și scalp și urechile, am avut amețeli și stări de greata, acum doar ma doare capul foarte tare
Lamaia a udcat zonele unde aveai cojite de la scalpul nehidratat, iar lamaia oricum nu e buna pentru ca usuca pielea. Spala te inca odata cu apa simpla si asteapta sa treaca cateva ore. Nu e nimic grav cum se spune pe aici, sunt sigura ca nu poti pati nimic
CE MĂ BUCUR! UNDE NU E CAP VAI DE PICIOARE!
Acum poți considera că ai o arsură si trateaz-o exact ca pe o arsură pentru că asta ti-ai provocat
pentru că arsurile pot fi chimice fizice sau termice
tu ti-ai provocat o arsura chimica
se rezolva spalăte mult fără să te freci cu apă călduță
trimite pe cineva să îți cumpere niște somnifere
ia un ibuprofen
culcă-te câteva zile
te trezești mănânci te duci la baie și iti faci nevoile apoi dormi
asa se cheama coma indusa
adica somn ca sa nu te mai gandesti la arsura din cap
si daca cumva face puroi atunci
e cam greu nu se prea mai găsesc ghiulotine pentru oameni s-au cam terminat
dar undeva prin franța poate găsești una să scapi de cap
glumeam si eu
ca să nu se infecteze ar fi bine ca inainte să te culci să te speli cu o sticla de rivanol in care pui 10 picături de alcool iodat
nu mai mult
daca cumva se infecteaza te duci la spital
dar de preferat sa ai grija sa nu pui mainile murdare in cap sa nu se infecteze
eu te-as trata cu 50 mililitri rivanol + 40 mililitri apa oxigenată pe cap dacă as fi singur cu tine pe front și nu ar mai fi nici o salvare nici un spital incazuri exceptionale in care eu ar trebui sa te repar
Ce să îti zic pielea se repară mai repede in prezența razelor ultraviolete de la soarele natural
adică diminața când rasare soarele sa... ce că ai păr si părul opreste ultravioletele
complicat
trebuie sa scapi si de par acum ca sa se vada mai clar rana si sa se poata monitoriza mai bine
si ca sa nu faca infectie pe langa radacinile firelor de par
si ca sa nu se prinda fire de par in rana
CE ÎȘI FACE OMUL CU MÂNA LUI SE NUMEȘTE LUCRU MANUAL!
si eu am făcut o prostie de genul aceta când eram mic am luat un prosop si m-am frecat cu el după ceafă înainte și inapoi până când mi-a dat sângele
Nu faci hemoragie cerebrală așa ușor, doar pentru că o dată ai tensiunea mai mare. Faptul că s-au înroșit scalpul cred că e mai degrabă pentru că a fost iritat și nu că sângele din corp ar fi urcat la cap și e atât de mult încât prin piele se vede pe scalp cat de mult e. Daca stai sa te gândești, atunci când ai o rana mica pe piele, imediat se înroșește locul, dar asta nu înseamnă că vine acolo tot sângele din corp, chiar și cel din cap sa vina până la mana la rana respectiva. Ia un analgezic, astea sunt și antiinflamatoare și te vor ajuta puțin și cu iritația. Nu te mai gândi atât la ce se va întâmpla, va fi bine, e doar o iritație. Pe viitor poți încerca să cauți crea ce îți spun prietenii sa vezi daca au o baza, nu-i mai lasă să te sperie așa ușor.
Mulțumesc frumos pentru tot. Ah trecut undeva la 12 ore de atunci. Pielea scalpului nu e roșie deloc dar ma ustura puțin și ma mănâncă în unele locuri, numai zic ca dacă pun mana ma ustura. Ma duc la doctor sau las sa treacă de la sine?
N-a trecut nici o zi și uite că deja e bine. Probabil în 2-3 zile totul va reveni la normal, nu trebuie să-ți faci probleme. Nu uita că matreata este provocata de o ciuperca din genul Malassezia și ca sa scapi de ea ai nevoie de un sampon de la farmacie (îți recomand Vichy Dercos, dar sunt multe variante). Daca mai ai cojite, s-ar putea sa fie și depuneri, mai ales daca ai apa dura in zona. In perioada asta se ajunge cam greu la doctor, daca în câteva zile nu te simți mai bine, telefonează la medicul de familie pentru un sfat, dar cu siguranță se va rezolva totul de la sine.
Iti mulțumesc foarte mult pentru aceste cuvinte și pentru toate informațiile, va mulțumesc tuturor, Dumnezeu sa va binecuvânteze
Cu drag. Mulțumesc și eu și îți doresc asemenea Multa sanatate!
Pentru faza cu lamaia nu stiu ce sa iti spun, presupun ca va trece de la sine in 2, 3 zile insa iti pot spune ce fac eu de ani de zile ca sa scap de matreata in cel mai ieftin si sigur mod posibil.Am din totdeuna niste coji care se descuameaza de pe piele imediat dupa ce ma spal, este o boala care nu se vindeca nu se da la altcinev dar exista si deranjaza si cred ca si tu ai cam acelasi lucru. Absolut de cate ori te speli pe cap, cand pui sampon in palma pune si o lingurita de bicarbonat praf si amestecale cu un deget si spala-te pe cap.Nu are importanta ce sampon folosesti, indiferent de care vrei tu, toata treaba o va face bicarbonatul.De ani de zile fac asa si mi-am luat adio de la matreata insa daca uiti o data sa pui bicarbonat iar apar acele descuamari numite matreata.fa cum ti-am zis si vei vedea efectul dar acum asteapta sa-ti treaca usturimea de la lamaie si dupa aia foloseste bicarbonatul si vei vedea efectele