| Melisaanais a întrebat:

Va rog din tot sufletul meu, ajutati-ma! Tatal meu este alcoolic! Cred ca sunt mai bine de 7-8 ani de zile de cand bea in permanenta! Am incercat numeroase metode prin care sa-l facem sa nu mai bea. I-am explicat ca nu este bine ceea ce face cu frumosul, nu ne-a ascultat! Ne-am certat cu el, ridicand tonul. Nu ne-a ascultat... I-am inchis usa unde tinea bautura. A gasit alta cheie, deschidea, lua pe furis bautura, bea tot la fel, pe ascuns si cand ii gaseam sticlele nici macar nu recunostea ca le luase. Ba chiar mai mult: Cand stateam cu el mai mult timp, inventa ca trebuie sa se duca la magazin sau in alta parte sa ia cate ceva. Atunci mi-a dat prin cap sa ma duc dupa el si l-am vazut ca isi luase de baut. O data cred ca nu am vorbit cu el o saptamana, dar tot bea. Nu stiu ce sa mai fac, credeti-ma! Il iubesc atat de mult! Nu vreau sa-l pierd! Bea incontinuu! Este irascibil cand nu apuca sa bea cantitatea pe care o ia de obicei, se enerveaza din nimic. In plus are diabet si ia si medicamente. Vreau sa specific faptul ca tatal lui tot alcoolic a fost. Cu mami se cearta foarte des. Pot si acestea sa fie cauzele, nu stiu. Va rog, ajutati-ma! Poate imi dati niste sfaturi in afara de dezalcolizare...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| picaturachinezeasca a răspuns:

Aceasta problema se poate rezolva si cu ajutorul unui psiholog, pentru a vorbi cu el, a-l face sa inteleaga anumite aspecte si poate, poate se va rezolva... Succes.

| nicusor222 a răspuns:

Din pacate nu ai solutii in asa ceva, bautura o sa ii manance zilele si din cate am citit eu, inteleg ca e viata lui acest viciu si nu se poate desparti de bautura. Lui daca ii retragi bautura va intelege ca ii vrei raul. Singura chestie care e, trebuie sa luati toate cheile posibile si sa le pitulati, iar pe zi sa ii dai tu cat crezi de putin si fara a face el urat. Nu ai cum sa il faci sa nu mai bea deloc, ci doar sa ii dai tu cu portia...

| LexaEAG a răspuns:

Am mai auzit de asemenea cazuri, chiar si in familie, in care persoanele dependente practic de alcool s-au lăsat definitiv. Nu a fost nevoie de dezalcoolizare pentru acea persoană, pur si simplu a fost pusa sa alega intre familie si băutură, după ce i s-au explicat beneficiile si consecințele fiecăreia dintre ele. Daca își iubește familia mai mult decât alcoolul va renunța, te asigur, nu-ți pierde speranta!

Răspuns utilizator avertizat
| Archangells a răspuns:

Raspunsul e la Dumnezeu.
Rugăciune pentru izbăvirea de patima beției, înaintea icoanei „Potirul nesecat"
https://doxologia.ro/......ul-nesecat

https://doxologia.ro/......ul-nesecat

Doamne ajuta si Dumnezeu sa va binecuvinteze!

| iulian1302 a răspuns:

Buna. Exista doua posibilitati prin care il puteti ajuta sa scape de aceasta patima printre care se afla si dezalcolizarea asa cum stii si tu deja. Mai exista o posibilitate de a renunta la alcool si anume exista medicatie antialcool care inhiba practic dorinta de a consuma alcool. Aceasta varianta cu medicatie trebuie neaparat discutata cu un medic ( medicul de familie/psihiatrul) avand in vedere ca tatal tau se stie cu diabet si se afla sub tratament de specialitate. In plus, puteti cere voi (familia) ajutorul celor de la dezalcolizari care sa va spuna cam ce ar trebui sa faceti ca sa il puteti ajuta. Patima alcoolului se vindeca foarte greu insa nu este imposibil. Oricum depinde foarte mult si de vointa dansului de a renunta la alcool. Metoda cu medicamente antialcool nu isi va face efectul din prima deoarece majoritatea acestor tipuri de medicamente sunt naturiste asa ca sa nu va ganditi sa vedeti rezultate din primele saptamanai! Oricum, tratamentul de specialitate pentru alcoolism il va primi la psihiatrie!

| cristi202 a răspuns:

AA. Merita sa incerci. Alcoolicii Anonimi. E o organizatie care se ocupa de alcoolici, cu rezultate foarte bune. Tot ce trebuie e ca tatal tau sa participe la intrunirile lor, acolo primeste consiliere psihologica de prima mina gratuit. Si e un mediu in care se incearca a fi cit mai familiar pentru cei ce participa. Eu il consider unul din cele mai bune lucruri aparute in lumea asta.

| nicusor222 a răspuns (pentru LexaEAG):

Stai calm, ca de multe ori aleg bautura... se ajunge la bataie, divort si de stie ca nu are ce manca, da bautura sa aiba.winking

| totuldesprenaturasiaventura a răspuns:

Ti am trimis mesaj