anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Va salut/Buna. Vreau sa va intreb cum este la Gastroenterologie? Ramane sa merg in urmatoarele zile. Doresc sa stiu. Din cat am vazut pe YouTube ca baga ceva pe gat si vede toate cele... Stomacul, etc. Credeti ca este ceva deranjat? Se simte in tine acel cablu? Pot sa refuz o programare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Procedura despre care vorbesti se numeste interoscopie ( sper ca nu gresesc ). Nu e prea placuta dar nu e obligatoriu ca asta e investigatia la care vei fi supus. Eu am supravietuit.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru Popescu_Eugen_1964):

Daca ai probleme e indicat s-o faci si in faza incipienta te rezolva cu tratament in caz de ceva. Daca o eviti boala avanseaza si ajungi la cutit cu Ambulanta. E alegerea ta.

| Saveluc a răspuns:

Va multumesc pentru raspuns vor sa vada ceva legat de digestie. Cateodata ma trazesc cu dureri in capul pieptului. Pentru asta merg la control

| Saveluc a răspuns:

Apropo. Am uitat sa mai mentionez ceva eu am gastrita

| Violleta2022 a răspuns:

Eu am fost adormita si m-am trezit cand se terminase totul.
Am avut un pic de disconfort in gat pentru 1-2 zile, doar cand inghiteam.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu este obligatorie analiza cu cablu. Se poate face si o radiografie. Iti da o substanta s-o bei (cam gretoasa) si apoi te pune la aparat. Acel cablu se simte. Iti vine sa vomiti dar pana intra. Apoi daca esti un pic mai insesnsibil n-ai probleme. Poti sa refuzi programarea. E treaba ta daca vrei sa nu te faci bine. Mie mi-au bagat sonda trecand dincolo de stomac in intestinul subtire si n-am murit.

| Saveluc a răspuns:

Salontanu.
Daca refuz asta nu inseamna ca eu nu vreau sa ma fac bine. Mai bine fac o adoua varianta sa beau acea acritura sau ma rog ce o fi aia decat sa imi bage aia pe stomac si sa simt cum se misca aia ca ceva ciudat in mine. Imi este frica sa vad cum se manifeste toate organele interne.

| OoBunnyoO a răspuns:

Nu este neaparat nevoie sa iti faca asa ceva.

In functie de simptomele tale, doctorul va decide cum te va consulta. Uneori o simpla ecografie pentru a verifica orice urme de inflamatie, este suficienta.

| PeFuga a răspuns (pentru Saveluc):

Este vorba despre proceduri diferite. Fiecare procedura incearca sa afle alte variabile. Daca iti pasa de sanatatea ta, mergi acolo si faci fix ce iti spune medicul. E absurd sa refuzi o investigatie din cauza ca vei simti o jena cateva minute. E ca si cum ai refuza o interventie chirurgicala pentru ca ti-e frica de bisturiu happy Stai calm, daca va trebui sa faci aceasta investigatie, chiar daca nu va fi placuta, pana la sfarsitul zilei vei fi uitat deja prin ce ai trecut. Partea buna e ca vei plecat de acolo cu un diagnostic si un tratament, sau cu o confirmare ca nu ai nimic!