| Sawarekh a întrebat:

Va salut, daca un doctor chirurg in general nu cere bani pe consultatie, iar eu ii las bani intr-un plic, credeti ca e okey?

Eu ma duc la o consultatie, dupa cateva luni dupa o operatie, n-am platit niciodata consultatia la acest doctor, am fost de cateva ori la control la dansul.

Ideea este ca familia mea, imi spune ca asa e frumos, ca de data asta sa-i las niste bani.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
19 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Ma, nu stiu: pe de o parte medicii romani te trateaza prost daca nu primesc mita.

Pe de alta parte, in ultimii ani au fost niste cercetari penale pentru dare de mita, o batranica a fost condamnata pentru ca a dat mita la medic o gaina.

| Leo1998 a răspuns:

Da, o "atentie" la ceva timp arata frumos. Tinand cont ca acel doctor nu a batut apropouri spre ceva material. Dar nu neaparat in plic. In buzunarul halatului este mai mult decat perfect

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Iar in tarile bogate daca dai mita la medic, el te reclama la Politie.

| Sawarekh explică (pentru Leo1998):

Dar imi e urat sa fac asta...eu sunt mai introvertit asa.

Crezi ca e oke, daca-i pun pe masa?

| Sawarekh explică (pentru Leo1998):

Nu a batut deloc apropo, ba chiar mi-a dat un pansament cadou.
Plus ca de la bun inceput a spus, cand am intrebat cat costa consultatia, el a spus: ''E gratuita consultatia''

| Leo1998 a răspuns (pentru Sawarekh):

Da, merita sa ii dai o mica atentie. daca tot vrei sa pui pe masa asigura te ca nu mai este alt plic acolo. macar sa stie ca este de la tine

| VoidEternal a răspuns:

Nu-i mai învățați spagari fraților. Ei sunt plătiți pentru munca aia, și încă bine, medicul ăla nu face nimic ca o favoare personala pentru tine

E doar o consultație, lăsați obiceiurile astea comuniste.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Sunt destul de bine plătiți medicii nu e nevoie sa mai încurajezi șpaga

| TheGentleman a răspuns:

Nu, nu este ok. Este infracțiune și îi poate compromite cariera. Și tu vei fi cercetat pentru dare de mită. Familia ta a trăit niște timpuri și obiceiuri (cutume) care trebuie să moară.

| Ciprian09 a răspuns (pentru Leo1998):

De ce sa faci asta? ii dai mita pentru treaba pe care este deja plătit sa o facă? spune mi spitalul și numele medicului și ii fac și eu o bucurie.cu mentalități de astea suntem unde suntem, am ajuns sa ne milogim de medici și restul în general pentru o meserie care este deja plătit.trist!

| StoicAnalysis a răspuns:

Mita este ilegala pentru ambele tabere. Familia ta a trait sub alte ideologii cu provenienta comunista. Din cate stiu eu, comunismul a cazut in 89, hai 90-2000 cu tot cu perioada de tranzitie.

| Sawarekh explică (pentru VoidEternal):

Am înțeles, deci spui că nu e necesar să fac asta.
Mama și Tata insista, dar pot da nu o fac, daca chiar nu e normal să fac asta.
Dar fa mă sa înțeleg, un doctor chirurg are și un salariu fix, nu doar banii care vine de la operatie, nu?

| Sawarekh explică (pentru suntserios):

Da știu, doctorul e chirurg la un spital privat.
Fa mă sa înțeleg, ei au salariu fix chiar daca nu operează mereu? Mercii.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Sawarekh):

Mai ales la privat nu trebuie sa incurajezi spaga. In mediul privat sunt si mai bine platiti medicii... si da, sunt platiti indiferent de cate operatii fac, ca nu sunt soferi sa fie platiti la km

| Cipi1212 a răspuns:

Nu este corect să-i dai bani doctorului dacă acesta nu îți cere. Se învață cu acest obicei.

| Leo1998 a răspuns (pentru Ciprian09):

Nu este mita din moment ce omul respectiv nu a cerut sau nu a facut diferente intr e pacientii care dau si care nu. Este pur si simplu dorinta pacientului si nu vad ceva ilegal in asta

| VoidEternal a răspuns (pentru Sawarekh):

Oricum ar fi platit, crede-ma, au salarii extrem de bune. Depinde daca e la privat, la stat, etc. La privat fiecare clinica are regulile ei, la stat, din cate stiu nu au cota de operatii ci salariu fix.

| Ciprian09 a răspuns (pentru Leo1998):

Tocmai ce ai scris mai sus este mita...dorința pacientului se manifesta în altceva, nu în bunuri materiale, bani etc etc..am văzut recent scris un citat de către Dr. Leon Danaila într un spital. cauta l, citește l și poate o sa înțelegi ceva..salutari!

| gabriela2201 a răspuns:

Eu n-o consider spaga daca medicul nu ti-a cerut/sugerat sa-i dai. E modul tau de a-i multumi si e ok asa.