Ma, nu stiu: pe de o parte medicii romani te trateaza prost daca nu primesc mita.
Pe de alta parte, in ultimii ani au fost niste cercetari penale pentru dare de mita, o batranica a fost condamnata pentru ca a dat mita la medic o gaina.
Da, o "atentie" la ceva timp arata frumos. Tinand cont ca acel doctor nu a batut apropouri spre ceva material. Dar nu neaparat in plic. In buzunarul halatului este mai mult decat perfect
Iar in tarile bogate daca dai mita la medic, el te reclama la Politie.
Nu-i mai învățați spagari fraților. Ei sunt plătiți pentru munca aia, și încă bine, medicul ăla nu face nimic ca o favoare personala pentru tine
E doar o consultație, lăsați obiceiurile astea comuniste.
Nu, nu este ok. Este infracțiune și îi poate compromite cariera. Și tu vei fi cercetat pentru dare de mită. Familia ta a trăit niște timpuri și obiceiuri (cutume) care trebuie să moară.
Mita este ilegala pentru ambele tabere. Familia ta a trait sub alte ideologii cu provenienta comunista. Din cate stiu eu, comunismul a cazut in 89, hai 90-2000 cu tot cu perioada de tranzitie.
Am înțeles, deci spui că nu e necesar să fac asta.
Mama și Tata insista, dar pot da nu o fac, daca chiar nu e normal să fac asta.
Dar fa mă sa înțeleg, un doctor chirurg are și un salariu fix, nu doar banii care vine de la operatie, nu?
Da știu, doctorul e chirurg la un spital privat.
Fa mă sa înțeleg, ei au salariu fix chiar daca nu operează mereu? Mercii.
Mai ales la privat nu trebuie sa incurajezi spaga. In mediul privat sunt si mai bine platiti medicii... si da, sunt platiti indiferent de cate operatii fac, ca nu sunt soferi sa fie platiti la km
Nu este corect să-i dai bani doctorului dacă acesta nu îți cere. Se învață cu acest obicei.
Oricum ar fi platit, crede-ma, au salarii extrem de bune. Depinde daca e la privat, la stat, etc. La privat fiecare clinica are regulile ei, la stat, din cate stiu nu au cota de operatii ci salariu fix.
Eu n-o consider spaga daca medicul nu ti-a cerut/sugerat sa-i dai. E modul tau de a-i multumi si e ok asa.