1. Glicemia ai masurat-o pe nemancate?
2. Dulciurile de aseara influenteaza si ele rezultatul.
113 este putin peste normal. Care e pe la 90.
Daca ai luat-o la minim 8 ore de la masa nu e normal, normal e pana in 100, uite-te la limitele de la Synevo si Medlife, alea-s corecte nu 110, 106 si alte bazaconii.
Nu conteaza ca ai mancat dulciuri, trebuia sa fie sub 100.
Mie asa mi-a zis medicul.
Daca de inca 2 ori iese peste 100, consulta un medic diabetolog.
Dar nu sta, ca se poate agrava si dai in diabet.
Mama, tata are diabet?
Seara mananca ceva cu glucide, paine, sau si paine si ceva dulce: De ex 150 g paine cu ceva si o ciocolata.
Iei la 2 ore glicemia sa vezi cum e pe aparat si notezi.
A doua zi cam la 10 ore de la masa (calculezi sa fi acolo pe la 9, si mananc si tu pe la ora 23 seara de dinainte la laborator faci asa:
1 - glicemia, dar o iei si cu aparatul inainte cu cateva minute de sa iti ia sange sa vezi comparatia
2 - hemoglobina glicata.
Si aflam adevarul.
Daca...nu iese bine, poti fi suspect de diabet de tip 1 in devenire, macar sa iasa bine. Dar ca sa fim siguri fa astea, si asta zic de la medicul meu cum se face.
Vi si imi zici aici cat a iesit la 2 ore de la masa macar, fa maine asta, si a doua zi la 10 ore ia-o din deget si cu amandoua vi zici.
Apoi te duci la lab si vi si cu alea cand sunt gata.
Ca oricum si daca te duci la medic daca ti-a iesit de inca 2 ori dimineata peste 100, te pune sa faci ce ti-am zis eu, asa macar le ai deja facute la o adica.
Da, si mie mi-a iesit pe aparat 110 si in lab 99, dar si pe aparat trebuie sa iasa sub 100,
Diabeticii nu au degetele amortite daca nu au facut neuropatie diabetica.
Ma duc si eu la medicul diabetolog si stiu ce zic, nu zic aiurea.
La minim 8 ore de la masa, eu iau la 12 si medicu a zis sa nu fie mai mult de 12 ore, ideal e la 10.
Ca sa vezi adevarul du-te la un lab si fa-ti hemoglobina glicata, si aia spune mai multe.
Si la si la 2 ore de la masa, trebuie sa fie sub 140.
Ca poate fi bune dimineata si dupa masa la 2 ore sa fie peste 139 si atunci nu e bine.