| Sharleen a întrebat:

Vineri am programare la doctorul stomatolog voiam să mă ajutați cu ceva.Imi puteti spune daca ma doare trebuie sa imi pun o plomba si imi e frica.Stiu ca ce o sa va spun o sa sune ciudat, eu trebuia sa ma duc in vara anului 2016 dar am avut niste probleme in fine.Gaura pe care mi-a facut-o in masea este destul de adanca, ma va durea? O sa imi faca injectie? App am 11 ani

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Daca este nevoie de omorarea nervului, inseamna ca trebuie curatata toata maseluta la interior si scos nervul.
Totul se face sub anestezie, asa ca, nu va durea!
Pacat ca nu te-ai dus anul trecut, ca nu se strica atat de rau si atunci se repara f usor si chiar fara injectie.
Sunt coinvinsa ca problema de anul trecut nu te-a tinut 1 an de zile legata de pat, dar ai fost prea fricoasa si uite ca dintirosul ala s-a stricat si mai rau.
Din pacate, acum trebuie reparat, pentru ca de-l lasi asa, urmatoarea data va trebuii scos si atunci va durea foarte tare.

7 răspunsuri:
| EduardDogHelper a răspuns:

Anestezie, si nu cred ca-ti pune plomba daca nu ai nervul omorat, O sa-ti faca anestezie, o sa-ti omoare nervul jumate si jumate cu un pasmanent 2 zile, dupa aceea o sa-ti sigileze maseaua si plomba.

| Cinevacatoatalumea a răspuns:

Nu doare deloc. Si eu am avut aceeasi problema la doua masele.

| Daniel9988 a răspuns:

In CV-ul meu dentar am 4 extractii(maselele de minte), 2 implanturi si vreo 6 plombe, plus cateva interventii pe canal...Inca sunt aici din cate se vede.Calm ca nu simti nimic, poate doar putin cand face anestezia.Intre o extractie dentara si o recoltare de sange pentru analize, crede-ma ca aleg prima varianta!

suntserios
| suntserios a răspuns:

O sa iti faca anestezie si nu o sa doar nimic

| Sharleen explică (pentru EduardDogHelper):

Nervul meu este omorat

| Sharleen explică (pentru Daniel9988):

O sa imi faca injectie in gingie?

| Daniel9988 a răspuns (pentru Sharleen):

Depinde.Nu ai detaliat mult. Daca iti va face, sa stii ca nu doare aproape deloc.Da cu un spray mai intai sa amorteasca, iar injectia e o joaca de copii.Ai incredere...Nu te mint.