Psihoza nu este o afectiune de sine statatoare, deci tratamentul va fi aplicat pentru tulburarea psihica asociata psihozei, pentru fiecare pacient in parte.
Deoarece vorbim de tulburari mintale cronice, pacientul poate avea o viata normala (sau cat mai aproape de normal) datorita tratamentului medicamentos, cat timp il urmeaza, dar nu exista leac sau tratament care sa vindece aceste tulburari psihotice cronice.
Tu cand mergi la psihiatru pentru a te trata?
De ce anume? si ce au efecte averse la toti? nu sunt oameni la care nu au efecte nasoale?
Medicamentele nu prezinta efecte adverse la toti pacientii.In cazul unora, pot sa apara (unele) efecte adverse, dar in cazul in care acestea au o manifestare ingrijoratoare, medicul poate intrerupe tratamentul.
In cazul medicamentelor care prezinta efecte adverse mai puternice, sau mai des decat in cazul altor medicamente, chiar daca faptul este cunoscut, in cazul tratamentului se vor cantari beneficiile, dar si dezavantajele utilizarii acelor substante.Ideea este ca intotdeauna beneficiile sa fie mai mari decat dezavantajele.
De ce anume m-am vindecat eu personal? In general sunt si am fost o persoana sanatoasa, dar daca esti curios, in copilarie am avut giardioza, de exemplu.Am luat tratament, m-am vindecat.
In schimb, am vazut sute, poate chiar mii de persoane care s-au vindecat de diverse afectiuni datorita tratamentului medicamentos.De la familie pana la pacienti din spital, vindecati de afectiuni diverse, de la viroze, infectii, hepatita, la cancer.
Prin chimioterapie se administreaza substante chimice, deci...da.
Si episodul psihotic se vindeca cu medicamentatie? adica sa nu mai fie nevoie de pastile never ever apoi sunr cazuri?
Episodul psihotic poate fi singular si nici macar sa nu fie necesar tratamentul medicamentos.
Episodul psihotic este o forma acuta de psihoza, acesta putand sa fie doar o intamplare care sa nu se mai repete si sa remita fara niciun fel de interventie, sau daca se repeta, sa se poata trata cu ajutorul tratamentui medicamentos. Episodul psihotic acut poate sa apara oricand, in cazul oricui, fara ca acea persoana sa prezinte neaparat tulburari mintale.
Daca te referi la psihoza, vorbim de altceva, aceste lucruri - episodul psihotic si psihoza - fiind diferite, deoarece psihoza reprenzinta pierderea contactului cu realitatea, la nivel cronic.Psihoza nu este un diagnostic clinic per se, ci este asociata cu tulburari mintale precum schizofrenia, derealizarea/depersonalizarea etc.
Da dar psihoza, nu schizofrenia, zic doar psihoza se poate vindeca cu medicamentatie fara ca ea sa mai apara vreodata? si 2. poti lua medicamentatie gen pentru tulburare obsesiv si sa nu mai fie necesar 5-10ani? sau poate chiar o buna parte din viata?
Psihoza nu este o tulburare per se, ci este un simptom al altei tulburari si nici psihoza cronica, nici tulburarile primare asociate nu au vindecare.
Medicamentele se iau toata viata, deoarece daca sunt intrerupte, simptomele revin.
Tratamentul trateaza doar simptomele.
Mario1996 întreabă: