In sezonul 2018-2019 pe teritoriul Romaniei au murit de gripa 192 de persoane.
Din martie pana acum au murit de Covid-19 peste 13 000 de persoane.
Stiu ca cei care neaga gravitatea (sau chiar existenta) Covid-19 nu sunt cei mai buni la matematica, dar totusi oricine cu un dram de minte ar trebui sa inteleaga ca 13 000 este mai mult decat 192.
Covid-19 afecteaza plamanii si pe cei cu alte bolii, si da este mai periculoasa decat gripa dar nu pe cat zic astia la televizor.
Cand ai vazut constat luni de zile sectiile de ATI pline in toata lumea de la gripa?
Eu ziceam că sa murit și de la gripa, vb de gravitate între cele două boli. Pai da se pare că de virusul asta nu o să scăpăm prea curând.eu mă refeream că și gripa poate ucide nu doar covid19 acum toți care crapă zcraoa de covid nimeni nu mai crapă de la gripa clasica.
Daca e așa înseamnă că, chiar e gravă situația... Eu unul nu neg existența acestui virus
Asta ziceam, depinde de bolile cronice, vârstă, sistemul imunitar. da unii ziceau că lasă sechele asta nu e o veste tocmai buna sau se referea că afectează psihic prin sechele
Fix asa e situatia.
Iar daca vrei sa intelegi cu adevarat gravitatea situatiei, nu trebuie decat sa te uiti la ce se intampla in SUA. In februarie, Trump spunea ca au 5 cazuri si in curand vor avea zero cazuri. Astazi, doar 9 luni mai tarziu, au depasit 16 milioane de cazuri si 300 000 de morti. In fiecare zi in SUA mor de Covid-19 mai multi oameni decat au murit in atacul de la Pearl Harbor.
Am un nepot prost care nu crede in acest virus eu sincer am fost bolnav nu știu dacă de la covid sau gripa noastră și mă ațintit la pat câteva zile bune, acum mi-o trecut dlal simt niste dureri in degetele de la mâini când întind mâna. pierderea gustului și a mirosului iar nu am avut... Însemna că e gravă situația, da m-am uitat eu și am văzut ce prăpăd e și ce a fost în Italia.
Da frate si 2000 de teste pozitive la gripa e mai mic decat 500 de mii sa stii
deci gripa are mortalitate 10% si covid 2% problema rezolvata matematic
Pai normal ca nu mai crapa nimeni de gripa clasica.
La cate masuri de precautie sunt acum e destul de greu sa iei gripa clasica pentru care exista si vaccin si care nu e atat de contagioasa.
Sincer, am contactat virusul, si nu pot spune că a fost ușor. E o boală parșivă.
E ca un șarpe. Dacă crezi că pierzi lupta cu el, o vei pierde. Eu nu am crezut asta, si iată-mă ca trăiesc.
Într-adevăr, după spusele medicului care ne-a tratat acasă, aveam gâtul "prăjit", afectându-mi căile respiratorii, samd.
Frica amestecată cu durerea duce la moarte.
Nu putem trăi cu frică!
Frică de Dumnezeu, si atât. Dar nu de viruși, cataclisme, sau mai știu eu ce.
Esti preventiv, te protejezi, dar frica nu te ajută cu nimic, si la nimic.
Omul trecut printr-o boală, evident că nu va fi surprins plutind sau făcând cine știe ce eforturi mari. Există un timp de refacere.
Eu cred că de moarte ne speriem cel mai mult. Știind că dincolo de ea există ceva nemaiîntâlnit, și că trebuie să dăm față cu acea realitate. Mai devreme, sau mai târziu, toți vom fi trebuit să trecem prin acest proces atât de firesc.
Mă bucur că ești ok. cumva ți-ai pierdut gustul și mirosul? Daca da pentru cat timp? Nu o lăsat sechele virusul? Pai era și culmea sa crapi de la virus având în vedere că ești tânăr și nu prezinți boli cronice grave.
Da, pai maică-mea văd că nu își mai revine are probleme grave cu respirația o dus-o la spital da ea e bătrână și are boli cronice grave.
Bine ca n-a fost Joe Biden presedinte cand a aparut virusul, pentru ca asta sugera ca-i o dovada de xenofobie din partea lui Trump sa interzica accesul in SUA al oamenilor cu istoric de calatorie in China.
In zilele acelea, sincer sa îți spun, nu mancam des, pentru că pur si simplu ma simțeam stors. Ma culcam, dar vlăguit, ca si cum nu m-as mai fi trezit.
Nu pot să spun că am sesizat schimbări la nivelul gustului si al mirosului.
Știu că cu respirația eram varză. Și dacă nu as fi primit tratament la timp, totul lua o întorsătură negativă.
Poate am avut probleme cu asta, dar nu-mi plăcea ca babele sa miros sau sa gust ceva doar ca să-mi confirm ca am sau n-am contactat virusul. Îmi doream să ies din tunelul acela întunecos si atât.
Virusul vine la pachet cu niste urmari mult mai periculoase, deci, este mai grav ca gripa noastra clasica.