Pentru mine depresia e o stare.Cand esti suparat si nimic nu iti merge pici in depresie.Cand esti fericit si implinit nu mai e nici o depresie.
Vai, ce ofertă de Black Friday...
Și nu lași și tu un număr de telefon să te contacteze oamenii?
Daca e doar o stare pentru tine, nu e o boala. Boala e cand mergi la medic si iti pune diagnosticul.
Sunt prieten cu cineva care are pus diagnostic de la psihiatru, deci banuiesc ca-i boala.
Acu' depinde, daca-i depresie de aia de copil de 14 ani, aia nu-i boala.
Greșești.
Da, uneori sunt tristă. Și poate tristă e puțin spus. Dar în general oamenii văd bucurie pe fața mea...și dacă un copil, uitându-mi numele, m-a numit "fata aia fericită", eu îl cred. Copiii spun exact ce văd, cu o sinceritate ieșită din comun.
Întrebarea s-a născut dintr-o discuție recentă cu niște prieteni. Am vrut să aflu ce cred și alții despre acest subiect. Îmi place să încerc să înțeleg cum gândesc oamenii.
Ce este enteropatia? Are legătură cu sistemul digestiv cumva?
Sper să nu mă fac de râs...
Dacă e doar o stare de spirit asimilată unor factori cum ar fi supărarea, pierderea unei persoane dragi, suferința din diverse motive, etc. atunci nu e o boală.
Dacă persoana nu-şi revine la starea inițială de la sine atunci depresia poate deveni patologică, şi da, atunci devine o boală în unele situații cronică şi cu restrângerea unor drepturi, cum ar fi dreptul la muncă.
Da și nu.
Când îi aud pe copii ăștia că vai, a intrat în depresie că nu le-o sunat iubi timp de o ora și precis le înșală îmi vine să le dau cate una să-și revină.
Pari cea mai trista persoana de pe site si ranjitul talamb nu te face un om fericit
Era o lecție în manualul de franceză, clasa a 5-a..."Les apparences sont trompeuses". Io zâc că are dreptate.
Da si aparent iti poate influenta echilibru de neurotransmitatori. Poti face depresie de la paraziti de exemplu, sau diabet, epilepsie. Si nu e de la stres
Depresia este o tulburare se comportament caracterizata de o stare prelungita de tristețe, lipsa motivării și gânduri suicidale (deci o perioada lunga de timp, nu un moment). În școlile din domeniul medical se studiază în rândul bolilor psihice, la fel și tratamentul, care este medicamentos. In principiu, persoanele depresive au în organism o cantitate mai mica de serotonina decât este normal. Nu putem scăpa de depresie cu ajutorul sfaturilor prietenilor, sau prin gânduri bune, la fel cum o persoana astmatica nu se face bine dacă ia o gura mare de aer.
Spor la citit :) -》 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2395346/
https://www.psychiatry.org/patients-families/depression/what-is-depression
Da, încă una teribila și reală, mi-o furat 15 ani din viața și mi-o creat probleme cognitive serioase.e o boala, și una foarte gravă, multi nu știu dar depresia cronica afectează creierul permanent.eu cred că m-am născut cu aceasta boala, boala asta îți fura toată energia, interesul, voința te ațintește la pat, nu te poți da jos din pat deci da e o boala foarte grava, mă refer la depresia mea care nimeni nu mai poate face nimic nici măcar barbosul imaginar
Daca era un moment înseamnă că nu o fost niciodată depresie nici măcar episod depresiv. Ceea ce descrii tu e atipie, o stare ...depresia e o boala. Care te macină 24 din 24 fara a o putea controla.
pandicorn16 întreabă: