Eu am mai crescut, dupa 17 ani, cam 3 cm. Probabil este posibil sa mai cresti si tu 2-4 cm. Initial trebuie sa mergi la medicul de familie care te va trimite la o radiografie de pumn pentru a vedea daca ai cartilajele de crestere inca deschise (caz in care poti creste) sau inchise (caz in care nu vei mai putea creste in nici un fel). Daca esti in prima situatie, te vor ajuta mancatul sanatos, cu cat mai multe lactate, fructe si legume, cat mai putina sare si chimicale si efortul fizic regulat (adica cat mai multe ore pe zi de efort fizic: sport, plimbare, munca in gospodarie si in curte). De asemenea, e important sa nu consumi alcool, sa nu fumezi (nici macar pasiv), sa te expui suficient (dar nu excesiv) si regulat la soare (macar doua ore petrecute afara in fiecare zi), sa nu pierzi nopti.
Hei. Ei bine, eu am 12 ani si inaltimea ta. Dar e ok. Chiar e bine sa fii mai micuta. E foarte greu sa te mai inalti cand ai trecut de varsta de 14 ani, daca nu imposibil! Eu am facut baschet de performanta 3 ani de zile, de aceea sunt asa inalta. Nu cred ca acest sport va avea vreun efect asupra ta. Dar ai putea incerca. La medicamente nu ma bag eu. Insa am o prietena ce are problema ta, ea facea niste injectii in Cluj cu nu stiu ce vitamine de crestere. Dar nu ma bag. Condulta medicul si vorbeste cu parintii daca tu chiar vrei dar eu zic ca e ok asa cum esti.
Sport darling, dar serios nu o luna 2 si gata. Inotul si baschetul te ajuta cel mai mult.
Da..tocmai asta e si ideea tu ai 12 ani si ar trebui sa mai lucrezi la logica citeste ce am scris eu si pe urma comenteaza...All love!
Pe mine volleyul si baschetul m-au ajutat sa cresc in înălțime, (4 cm) dar am practicat doar un an din fiecare, dar bănuiesc ca daca vei continua te vei mai înălța, dar nu uita ca asta depinde si de genele pe care le-ai moștenit de la părinții tai.
Un alt sport care înaltă e înotul, verișorul meu a ajuns de la 1, 75 la 1, 96 (a făcut 3 ani, aproape 4), deci imposibil nu e dar ai nevoie de determinare, mult succes!
Cam slabe sanse sa mai cresti la 17... Incearca sa practici sarituri, intinderi, basket, inot. Cam astea sunt sporturile/exercitiile care mai pot duce la inaltare.
Si de ce ai vrea asta, pe baieti nu-i intereseaza asa de mult inaltimea la o fata sau vrei sa dai la politie
Din pacate, sunt situatii cand nimeni si nimic nu poate sa ajute, ca in cazul de fata, unde mama natura si mostenirea genetica de la parinti isi spun cuvantul, ca in cazul tau.
Degeaba insisti sa nu-ti spunem ca nu se poate, pentru ca aroganta sau insistenta ta, tot nu te va face mai inalta, nici daca sa-i in sus, si nici daca urlii la lume!
Un sport facut de mica, ar fi putut influenta cresterea ta dar, din pacate, la 17 ani este mult prea tarziu pentru tine. O fata creste in inaltime pana la 16-17 ani.
Din pacate, nu exista medicamente care sa ajute la crestere, trebuie sa intelegi, indiferent cat de revoltata esti tu pe mama natura.
Dar, poti sa porti tocuri cui (peste 10 cm) si iti vei indeplinii visul!
Pai ai putea sa te apuci de baschet sau sporturi de genul un coleg de la meu are cam 1, 74 in clasa a 8-a si face baschet de mic e cel mai inalt din clasa ce sa zic asta recomand
Daca ar exista medicamente pentru asa ceva nu crezi ca toata lumea le-ar lua si ar fi o lume in care toti ar fi inalti? Sportul a ecam singurul lucru pe care-l poti incerca.