| Gabriel0091 a întrebat:

Vreau sa va spun chestia asta pentru ca nu mai pot ma gandesc incontinuu si ma simt rau.
Vreau niste sfaturi si pareri din partea voastra.
Aveam 9 ani, eram copil, il leganam pe varul meu pe picioare.
Dintr-o data mi-a venit in cap o fata de care imi placea mie si m-am gandit cum ar fi daca as face chestia asta la aceasta fata.
L-am tras pe varul meu spre mine si m-am miscat inainte si inapoi cu zona intima, in seconda 2 cand m-am gandit la ce doamne fereste fac m-am oprit.Imi pare foarte foarte rau de chestia asta pentru gestul asta, nu am vrut sa fac rau in nici un caz doamne fereste.
VREAU SA MA AJUTATI CU NISTE VORBE NISTE SFATURI PENTRU CA MA GANDESC LA CHESTIA ASTA INCONTINU SI DE CE AM FACUT ACEST GEST. IMI PARE ASA DE RAU PT CE AM FACUT, NU STIU CUM SA VA EXPLIC. AM AVUT UN MOMENT IN CARE IMI VENEA SA PLANG PT CA NU AS PUTEA SA FAC ASA CEVA NICIODATA IN VIATA MEA SI NU REUSESC SA INTELEG CE MI-A VENIT IN CAP SA FAC ACEST GEST...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Daca aveai 9 ani nu aveai cum sa violezi pe cineva.
Trebuie sa te ierti pe tine, ca erai un copil fara minte.

| I0NUTA a răspuns:

Mergi sa te spovedesti, o sa te ajute.

| ioana748 a răspuns:

Sigmund Freud parintele psihanalizei, cu siguranta ar sti sa iti explice.
Faptul ca constientizezi ca nu a fost in regula este bine si cu siguranta nu vei mai face lucruri fara sa gandesti. La 9 ani nu ai discernământ.
Nu poti sa traiesti urmarit de acest incident.
Ai putea totusi sa vezi un psihiatru si asa te mai linistesti.
Copiii fac lucruri trăsnite, Dumnezeu te ajuta si te scoate din negura pe care nu o intelegi si nici nu ai ce intelege. Lupta cu intunericul nu este usoara.
Daca gasesti calea spre biserica ai sa te linistesti si vei merge inainte fara sa mai gresesti.
Doamne ajută,

| Gabriel0091 explică (pentru Gabriel0091):

Iti multumesc mult

| Violleta2022 a răspuns:

Si acum cati anisori ai?

Am trecut printr o depresie si mi am amintit acest gest si acum de vre o luna ma gandesc INCONTINU imi pare foarte rau pentru ce am FACUT si nu reusesc sa trec peste
Am decis sa scriu aici poate puteti sa ma AJUTATI

| Celestina003 a răspuns:

-Acceptă trecutul, fiecare dintre noi are momente în care acționează impulsiv, mai ales în copilărie, când încă învățăm ce e bine și ce e rău. Ce ai făcut nu te definește ca om. Este important să accepți că a fost o greșeală, dar să nu lași asta să îți controleze viața.
-Împăcarea cu tine însuți, impacă-te cu ideea că ai crescut și ai învățat. Gândește-te la cine ești acum și la cum ai evoluat. Trecutul nu îți determină viitorul dacă alegi să fii o persoană mai bună.
-Întoarcerea spre Dumnezeu (Spiritual și Practic)
Rugăciunea și participarea la biserică te pot ajuta să te eliberezi de această povară. Spovedania e utilă nu doar spiritual, ci și ca o formă de terapie, pentru că vorbești despre ceea ce simți.
Citește texte care te inspiră, cum ar fi Pilda Fiului Risipitor (Luca 15). Îți arată că Dumnezeu primește cu brațele deschise pe oricine se întoarce la El.
- Îngrijirea sănătății mentale
Dacă simți că gândurile vin obsesiv și îți afectează liniștea, ia în considerare să vorbești cu un terapeut. Psihoterapia te poate ajuta să înțelegi de ce te simți atât de vinovat și cum să depășești acest sentiment.
-Fă fapte bune, poate te-ar putea ajuta sa te simți mai bine, un mod practic de a-ți alina sufletul este să faci bine în jurul tău. Ajută pe cineva, participă la acțiuni de voluntariat sau fii generos cu cei din jur. Aceste gesturi mici îți pot aduce liniște.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Gabriel0091):

Nu face nici un sens ce scrii aici.
Ti s-a intamplat o chestie penibila la 9 anisori, dar ti-ai adus-o aminte la 20...
Povestea asta este cusuta cu ata alba!

| ioana748 a răspuns (pentru Gabriel0091):

Stii, de fapt spovedania, asa cum este daruita de Dumnezeu este o impartasire a pacatelor cu o persoană sau mai multe, nu neapărat preot si acestea sa-ti ofere iertarea lor.
Felicitări pentru curaj, ai scos mocirla din tine, acum lasi gunoiul si mergi mai departe.
De multe ori suntem in situația de alege intre intuneric si lumina.
Tu ai ales lumina cand intunericul iti dadea ocol.
Ramai de partea aceasta, pe baricada a lucrurilor cu sens si in legea firii.
Esti tanar si viața merge inainte. Fii deschis spre prezent si lasa trecutul unde i este locul, in trecut.
Cu toții avem pacatele noastre, important sa stim ca Dumnezeu se apleaca spre cei ce marturisesc si plang pacatele lor,
Ai timp, o viață intreaga sa demonstrezi ca ai evoluat frumos.
Toate cele bune ❤️
Cu drag,

| Gabriel0091 explică (pentru Violleta2022):

Ce inseamna asta? cusut cusuta cu ata alba?

Asta e parerea ta ce sa spun
Asta e adevarul nu pot sa iti arat cum ma simt