Eu stiu sa-ti raspund, dar cum intrebarea este doar pentru adulti, nu pot s-o fac :-s
Nu cred ca o sa gasesti pe cineva care sa stie exact gramajul! Poti sa incerci sa faci un aluat mai mic si daca iti place cum o sa iasa data viitoare o sa stii cam ce gramaj trebuie pus! Multa bafta!
Nu-i chiar cum o vezi tu la tv.mama are tigaie de aia si nu prea ii buna de nimic.am incercat sa prajesc cartofi si nu mi-a placut deloc.este o calitate proasta.
Painne hmm
incearca sa faci la fel ca la cozonac ( dac ai facut ) daca nu uite aici o modalitate :
Ingrediente:
1cub de drojdie proaspata
2linguri de zahar
1 lingurita de sare de mare grunjoasa
500g lapte
1ou
100ml ulei de orez
4liguri de seminte de in
200g de fulgi de secara
Faina alba cat incape, aproximativ 750-850g faina
Preparare:
Lichefiezi drojdia prin frecarea ei cu zahar. Adaugi laptele, sarea, oul, uleiul si amesteci bine. Adaugi semintele de in si fulgii de secara dupa care incepi sa pui faina pana cand aluatul capata consistenta dorita. Se framanta cam 1-2 minute dupa care se pune pe un calorifer, asta dupa ce ai acoperit castronul cu un prosop de bucatarie.
Se lasa pe calorifer pana isi dubleaza volumul. Iti ia cam 1-2ore, depinde de temperatura ingredientelor. Eu le scot pe toate atunci din frigider, asa ca imi ia cam 2 ore cel putin pentru prima crestere.
Atunci cand volumul s-a dublat rastorni aluatul pe blatul de bucatarie pudrat putin cu faina si il framanti 1minut.
Pregatesti formele(2 forme de chec) tapetate cu hartie de copt. Formati 2 paini, le potriviti in tavi, le crestati pentru a permite cresterea si le ungeti cu o pensula inmuiata in lapte(merge si cu degetele daca nu ai pensula) peste care presarati seminte de in, susan, fulgi de secara, mac, sau ce ai tu prin casa.
Pui tavile iar pe calorifer pana isi dubleaza volumul, dupa care le dai la cuptor pentru 45-60 de minute la foc moderat.
Le scoti din tavi, le lasi sa se raceasca si gata, ai paine de graham pentru o saptamana
O pastrezi in punga de plastic dupa ce s-a racit. Ai sa constati ca este foarte grea o paine de asta, cam 900-1000g bucata si este mult mai consistenta decat painea obisnuita, doar numita graham!
Si mama a facut, dar s-a ars?
cine poate sa imi zica cum se gateste fara sa se arda, nu ingredientele din care este facut painea
anonim_4396 întreabă: