| Rubinnisima a întrebat:

Am auzit ca zaharul brun are the best taste everwinking...Ce deserturi ati mancat cu zahar brun?

Răspuns Câştigător
11 răspunsuri:
| Brâncuşi a răspuns:

Bună, zahărul brun e cel mai bun din lume, poţi să-ţi dai seama şi după preţ. Oricum la prăjitură, chec, şi cafea este cel mai bun, îl ador.
O zi minunată!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Zahărul brun este foarte bun şi este mult mai sănătos ca zahărul alb.
Am mâncat prăjituri cu zahăr brun.
Te pup!

| Tess a răspuns:

Ciao. Hmm. Eu folosesc, foarte des, zahărul brun. Nu mi se pare că are un gust mai bun, decât dacă-l mănânci cu lingura. Fac Tiramisu, Caroline, Chec, Zuppa inglese (http://reteteindraznete.blogspot.ro/2013/02/zuppa-inglese.html) şi multe altele. Baftă.

| tracicus a răspuns:

Un tort de zahar ars big grin

| Rodicuta25 a răspuns:

Prajitura de mere cu sos caramel

Ingrediente:
175g de unt, moale
4 mere, curăţate de coajă şi de miez şi tăiate în bucăţi de 2cm
130g de zahăr brun fin
50g de nuci, prăjite şi tăiate grosier
3 ouă, bătute
150g de făină amestecată cu 1/2 linguriţă pref de copt

SOS CARAMEL
175g de zahăr brun
125g de unt
200g de smântână pentru gătit

Mod de preparare:
1. Se topesc 25g de unt într-o tigaie largă, se adaugă bucăţelele de mere şi se prăjesc până când se înmoaie şi încep să se rumenească. Se adaugă o lingură de zahăr şi se prăjesc în continuare pentru 2 minute până când merele încep să se caramelizeze. Se dau la răcit şi se adaugă nucile.
2. Pentru sos, se pun toate ingredientele într-o cratiţă şi se ţin pe foc până când untul şi smântâna s-au topit. Se aduce la punctul de fierbere şi se ţin pe foc încă 2 minute.
3. Se pune amestecul de mere şi nuci într-o formă de tort unsă cu unt. Se toarnă deasupra o treime din sosul caramel şi se lasă deoparte.
4. Se amestecă untul rămas cu zahărul fin până când devine cremos. Se adaugă treptat ouăle bătute, amestecând bine înainte de fiecare adăugare. Se încorporează făina şi puţină sare. Se adaugă cu grijă amestecul peste mere şi se nivelează. Se dă la cuptor la foc moderat timp de o oră – o oră şi jumătate, până când aluatul este făcut.
5. Se lasă prăjitura 2 minute deoparte înainte de a o răsturna pe o farfurie şi se serveşte cu sosul de caramel rămas.

| Rubinnisima explică (pentru bursuc001):

Buna! Merci mult pentru linkuriwinking, zile dulci

| Rubinnisima explică (pentru Rodicuta25):

Am o intrebare...as putea sa inlocuiesc merele cu alte fructe? nu prea pot manca prajituri cu mere, ca nu imi pica prea bine, nu imi explic de ce, dar, nu stiu, poate prune sau gutui...

| Rubinnisima explică (pentru tracicus):

Buna idee! thanx! e simply za best!winking

| Rubinnisima explică (pentru Brâncuşi):

THX! O fi bun si cu orez si lapte? hmmm...

| Rubinnisima explică (pentru anonim_4396):

Mmamamia, si mai sanatos? o, nice! clar ma reprofilez big grin...thanx :*

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru Rubinnisima):

Cu plăcere!

Mersi şi eu pentru fundiţă.

Zile dulci şi ţiewinking

Întrebări similare