Bună!
Zahărul brun este cel mai sănătos atât la consum obişnuit ( ceai şi cafea ), cât şi la prăjituri!
Vezi diverse reţete cu zahăr brun la linkul :
http://www.petitchef.ro/tags/retete/prajitura-bounty
http://www.teoskitchen.ro/ingrediente/zahar-brun
http://www.ghid-culinar.ro/......si-morcovi
http://www.lalena.ro/237-reteta-Prajitura-cu-scortisoara-si-nuci.html
http://www.retetecalamama.ro/......soara.html
http://www.retete-sanatoase.ro/prajitura-zahar-brun-unt/
http://www.bucataras.ro/......21451.html
Toate cele bune.
Bună, zahărul brun e cel mai bun din lume, poţi să-ţi dai seama şi după preţ. Oricum la prăjitură, chec, şi cafea este cel mai bun, îl ador.
O zi minunată!
Ciao. Hmm. Eu folosesc, foarte des, zahărul brun. Nu mi se pare că are un gust mai bun, decât dacă-l mănânci cu lingura. Fac Tiramisu, Caroline, Chec, Zuppa inglese (http://reteteindraznete.blogspot.ro/2013/02/zuppa-inglese.html) şi multe altele. Baftă.
Prajitura de mere cu sos caramel
Ingrediente:
175g de unt, moale
4 mere, curăţate de coajă şi de miez şi tăiate în bucăţi de 2cm
130g de zahăr brun fin
50g de nuci, prăjite şi tăiate grosier
3 ouă, bătute
150g de făină amestecată cu 1/2 linguriţă pref de copt
SOS CARAMEL
175g de zahăr brun
125g de unt
200g de smântână pentru gătit
Mod de preparare:
1. Se topesc 25g de unt într-o tigaie largă, se adaugă bucăţelele de mere şi se prăjesc până când se înmoaie şi încep să se rumenească. Se adaugă o lingură de zahăr şi se prăjesc în continuare pentru 2 minute până când merele încep să se caramelizeze. Se dau la răcit şi se adaugă nucile.
2. Pentru sos, se pun toate ingredientele într-o cratiţă şi se ţin pe foc până când untul şi smântâna s-au topit. Se aduce la punctul de fierbere şi se ţin pe foc încă 2 minute.
3. Se pune amestecul de mere şi nuci într-o formă de tort unsă cu unt. Se toarnă deasupra o treime din sosul caramel şi se lasă deoparte.
4. Se amestecă untul rămas cu zahărul fin până când devine cremos. Se adaugă treptat ouăle bătute, amestecând bine înainte de fiecare adăugare. Se încorporează făina şi puţină sare. Se adaugă cu grijă amestecul peste mere şi se nivelează. Se dă la cuptor la foc moderat timp de o oră – o oră şi jumătate, până când aluatul este făcut.
5. Se lasă prăjitura 2 minute deoparte înainte de a o răsturna pe o farfurie şi se serveşte cu sosul de caramel rămas.
Am o intrebare...as putea sa inlocuiesc merele cu alte fructe? nu prea pot manca prajituri cu mere, ca nu imi pica prea bine, nu imi explic de ce, dar, nu stiu, poate prune sau gutui...
Mmamamia, si mai sanatos? o, nice! clar ma reprofilez ...thanx :*
Cu plăcere!
Mersi şi eu pentru fundiţă.
Zile dulci şi ţie
anonim_4396 întreabă: