Hei, draga Silviuta 'bucatareasa'.
Acel termen de valabilitate este pentru carnea in stare de decongelare, la frigider la 3-4 grade este recomandat sa fie consumata in 3 zile aproximativ.
La congelator depinde de ce tip ai in casa, la -18 grade o poti tine si 6 luni.
Asa ca portioneaza frumos pe bucati, pe cat vrei sa folosesti o data si o pui la congelat si sigur nu are nici un fel de problemă.
Asta daca nu a apucat sa prindă culoare si miros nepotrivite..si daca ai congelator evident.
In fine...m-ai facut sa zâmbesc.
Bună!
Dacă ai pus-o la congelat imediat după ce ai cumpărat-o ( deci, în acea zi ), atunci o poţi păstra la congelator timp de maxim 1 an
Atenţie : dacă nu ai "porţionat-o", NU o poţi lăsa la dezgheţat pentru a o porţiona ( acum, ulterior ) deoarece NU mai ai voie s-o îngheţi şi va trebui consumată urgent!
În acest caz, cel mult, o poţi porţiona/tăia îngheţată, apoi păstrezi la congelator cantitatea rămasă.
Toate cele bune!
Carnea congelata poate rezista un an, fara insa sa o dezgheti si apoi sa o recongelezi.
O zi buna.