| Yin a întrebat:

Am nevoie de o un desert de vara, usor de preparat. Dar care nu necesita aragazul.

Răspuns Câştigător
| crisS a răspuns:

Totdeauna vara prefer o salata de fructe cu 2 globuri de inghetata langa.Vare e desertul ideal cel putin pentru mine.

10 răspunsuri:
| AleGsZ a răspuns:

Te duci la magazinu din colt si iei o inghetata.
Pofta mare!

| faramatania a răspuns:

Prăjitură cu mere:

Ingrediente
1.5 kg mere
400 g zahar
un pachet biscuiti
600 ml apa
3 plicuri de budinca ( vanilie, sau frisca, sau caramel)
un pachet mic de stafide
50 ml rom
2 lingurite scortisoara
Sfafidele se pun la inmuiat in putin rom.
Merele se taie marunt cu cutitul )nu pe razatoare) si se pun la fiert impreuna cu 500 ml apa pana cand se inmoaie putin (cam 10 minute de cand incep sa fiarba).
Dupa 10 minute se adauga budincile divolvate cu 100 ml apa si se amesteca pana se ingroasa.Se pun stafidele scurse de rom si se adaugă scortisoara.
Intr-o tava se pune o folie alimentara umezita si pune primul strat care e stratul de crema (jumatate din ea) dupa care urmeaza un strat de buscuiti.
Peste biscuiti se pune celelelat strat de crema si se acopera cu biscuiti. Se pune la rece(se lasă de seara pana a doua zi) si se intoarce. Se taie felii si se decoreaza dupa bunul plac.Se poate decora cu frisca, zahar vanilat si cu o trufa.
Este destul de bună, şi merită încercată.
Poftă bună!

| Ionita_Diana_1996 a răspuns (pentru crisS):

Este o idee foarte buna si eu fac la fel vara cand vreau sa ma racoresc happy Si cel mai bine este ca poti pune in salata de fructe ce vrei happy

| Elvina a răspuns:

Tiramisu

| AlexandraPiti a răspuns:

O salata de fructe si ii adaugi niste frisca daca vrei. Pofta buna!

| blueangel2001 a răspuns:

Ingrediente

250 gr mascarpone
300 ml frisca
100 gr zahar vanilat
esenta de vanilie
100 gr piscoturi de sampanie
500 gr capsuni

Branza mascarpone se mixeaza bine impreuna cu zaharul pudra si esenta de vanilie.Peste ea adaugam frisca batuta si o mixam pana ce se incorporeaza. Taiem piscoturile in bucatele mici deasemeni si capsunii.
Montam desertul in pahare sau cupe astfel:asezam un strat de capsuni, apoi un strat de piscoturi dupa care cu ajutorul unui cornet turnam un strat de crema.Procedeul se repeta pana ce cupa se umple.Deasupra neaparat trebuie sa fie un strat de crema.
Se decoreaza dupa imaginatie si se servesc dupa ce au fost tinute la frigider 30 min.
Un desert usor de facut, recomandat in zilele fierbinti de vara.
Pofta buna!
Ingrediente :

500 gr morcovi
500 gr zahar
100 ml apa rece
3 plicuri zahar vanilat
2 sticlute esenta lamaie sau fistic
1 plic gelatina alba fin maruntita (30 gr)
2 lamai
cocos

Preparare:

Curatam si spalam morcovii. Ii dam pe razatoarea mica si ii amestecam cu 500 gr zahar. Lasam sa stea cu zaharul intr-o cratita timp de 3 ore. In acest timp, mai amestecam din cand in cand. Dupa cele 3 ore adaugam 100 ml apa rece, 3 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de la cele 2 lamai si cele 2 sticlute de esenta de lamaie (sau fistic), amestecam si fierbem compozitia la foc mic pana scade zeama.
Pliculetul de gelatina il dizolvam in 100 ml apa rece si lasam sa se inmoaie. Incalzim usor pe foc mic pana se dizolva gelatina(atentie sa nu fiarba!) si o adaugam la compozitia de mai sus. Se amesteca si se da la rece pentru circa 1 ora. Se ia apoi cate 1 lingurita din compozitie si formam in palmele umezite cu apa rece jeleuri sub forma de bulgarasi.
Bulgarasii se dau prin nuca de cocos sau zahar. Se pastreaza la rece.

Pofta Buna!

125 gr unt
75 gr zahar
2 oua
150 gr faina
Zahar vanilat
1 lgt praf de copt
75 ml lapte
sare


Untul, zaharul, sarea si zaharul vanilat se mixeaza pana ce se topesc cristalele de zahar.Se adauga pe rand ouale mixand incontinuare.Adaugam faina amestecata cu praful de copt alternand cu laptele.
Compozitia obtinuta se toarna cu lingura in presa de wafe si se coc.
Se servesc insotite de ananas calit in unt cu zahar si inghetata de vanilie

Răspuns utilizator avertizat
| sodobar a răspuns:

Raffaelo facut in casa, iti trebuie 200g unt cremino (crema de unt), 200g zahar pudra vanilat,lapte praf si alune naturale (neprajite), amesteci untul cu zaharul, pui laptele praf, amesteci, pui 100g fulgi de cocos, bagi o aluna la mijloc o faci ca o bila si o dai prin fulgi de cocos si le bagi la frigider, am uitat sa spun ca dupe ce termini coca este prea moale si nu poti sa faci bile, o bagi 30 min la congelator si sa nu uit o esenta de vanilie la coca sa o pui, e usor de facut in 30 min. daca ai toate ingredientele o sa iasa ca alea de la magazin

| dyabolic a răspuns:

Spuma de fructe

2-3 albusuri de oua batute bine cu mixerul pana se fac spuma se adauga in ploaie 200 g zahar pudra si la sfarsit fructe de sezon zemoase (capsuni zmeura sau fragi pasati sau facuti pasta) poti adauga si frisca daca doresti. Asezi in cupe si bagi la congelator pana se intareste, aspectul este ca al unei inghetate. Succes!