Uite reteta pe care o utilizez eu de obicei:
Crema de cacao sau ciocolata
2 oua intregi, 200 gr zahar pudra, 200 gr unt moale, 50 gr cacao sau ciocolata neagra de calitate (nu de menaj), pentru aroma, eu mai pun putina cafea solubila (un plic) sau zahar vanilat.
Intr-un vas smaltuit, de inox sau sticla termorezistenta de 2-3 litri se freaca ouale cu zaharul 1 minut cu telul in forma de para. Apoi inca 10 minute deasupra unui vas cu apa clocotita, pe care sa-l acopere ca un capac. Trebuie sa fie ca o maioneza mai subtire. Se ia de pe foc si se adauga imediat cacaua (si cafeaua solubila), neaparut cernuta prin sita de sarma sau ciocolata rasa pe razaroarea cu gauri mari. Se amesteca bine cu telul pana la omogenizarea perfecta apoi se raceste intr-un vas cu apa rece pana ajunge la temperatura degetului. Dupa aceea se adauga jumatate (sau mai putin) din unt si se bate cu telul numai in unt, pana cand crema adera la el. Se pune si restul de unt si se omogenizeaza cu telul sau cu mixerul pana cand crema devine ca o alifie.
Rezulta cam 0.5 kg crema.
Alegerea cremei depinde de foi: daca sunt in genul pandispanului sau foilor de cremsnit, merge orice gen de crema iti alegi. Daca insa foile sunt asemanatoare cu biscuitul, e posibil sa se inmoaie foarte mult cu o crema continand lapte si atunci nu merge decat una pe baza de unt.
Uite reteta pe care o utilizez eu de obicei:
Crema de cacao sau ciocolata
2 oua intregi, 200 gr zahar pudra, 200 gr unt moale, 50 gr cacao sau ciocolata neagra de calitate (nu de menaj), pentru aroma, eu mai pun putina cafea solubila (un plic) sau zahar vanilat.
Intr-un vas smaltuit, de inox sau sticla termorezistenta de 2-3 litri se freaca ouale cu zaharul 1 minut cu telul in forma de para. Apoi inca 10 minute deasupra unui vas cu apa clocotita, pe care sa-l acopere ca un capac. Trebuie sa fie ca o maioneza mai subtire. Se ia de pe foc si se adauga imediat cacaua (si cafeaua solubila), neaparut cernuta prin sita de sarma sau ciocolata rasa pe razaroarea cu gauri mari. Se amesteca bine cu telul pana la omogenizarea perfecta apoi se raceste intr-un vas cu apa rece pana ajunge la temperatura degetului. Dupa aceea se adauga jumatate (sau mai putin) din unt si se bate cu telul numai in unt, pana cand crema adera la el. Se pune si restul de unt si se omogenizeaza cu telul sau cu mixerul pana cand crema devine ca o alifie.
Rezulta cam 0.5 kg crema.
Daca vrei ceva foarte simplu poti cumpara un plic de crema la rece. Mai simplu de atat nu exista.
Scrie pe google reteta cremsnit.(sau cum s-o scrie). Prajitura e delicioasa si gustoasa.
Cel mai simplu e sa faci urechiuse, iata aşa: http://poftabuna.md/reteta-culinara/urechiu%C5%9Fe-cu-ca%C5%9Fcaval
Noi facem aşa cu caşcaval dar şi cu scorţişoară.
Daisy_9886 întreabă: