| katy a întrebat:

Am niste foi pentru prajituri, as vrea o reteta simpla sa o incerc cu acele foi.

Răspuns Câştigător
| ocrucianu a răspuns:

Uite reteta pe care o utilizez eu de obicei:
Crema de cacao sau ciocolata
2 oua intregi, 200 gr zahar pudra, 200 gr unt moale, 50 gr cacao sau ciocolata neagra de calitate (nu de menaj), pentru aroma, eu mai pun putina cafea solubila (un plic) sau zahar vanilat.
Intr-un vas smaltuit, de inox sau sticla termorezistenta de 2-3 litri se freaca ouale cu zaharul 1 minut cu telul in forma de para. Apoi inca 10 minute deasupra unui vas cu apa clocotita, pe care sa-l acopere ca un capac. Trebuie sa fie ca o maioneza mai subtire. Se ia de pe foc si se adauga imediat cacaua (si cafeaua solubila), neaparut cernuta prin sita de sarma sau ciocolata rasa pe razaroarea cu gauri mari. Se amesteca bine cu telul pana la omogenizarea perfecta apoi se raceste intr-un vas cu apa rece pana ajunge la temperatura degetului. Dupa aceea se adauga jumatate (sau mai putin) din unt si se bate cu telul numai in unt, pana cand crema adera la el. Se pune si restul de unt si se omogenizeaza cu telul sau cu mixerul pana cand crema devine ca o alifie.
Rezulta cam 0.5 kg crema.

11 răspunsuri:
| my23ro a răspuns:

Daca vrei ceva foarte simplu poti cumpara un plic de crema la rece. Mai simplu de atat nu exista.

| katy explică (pentru my23ro):

Aa nu crema o fac acasa.simplu am zis la modul sa nu trebuiasca sa cumpar curmale sau ceva ce nu gasesti des la casa omuluilaughing

| Sarah15is a răspuns:

Scrie pe google reteta cremsnit.(sau cum s-o scrie). Prajitura e delicioasa si gustoasa.

| lionbeat a răspuns:

Cel mai simplu e sa faci urechiuse, iata aşa: http://poftabuna.md/reteta-culinara/urechiu%C5%9Fe-cu-ca%C5%9Fcaval
Noi facem aşa cu caşcaval dar şi cu scorţişoară.

| katy explică (pentru lionbeat):

Eu am blaturi cumparate, nu e aluat.ms oricum

| ocrucianu a răspuns:

Alegerea cremei depinde de foi: daca sunt in genul pandispanului sau foilor de cremsnit, merge orice gen de crema iti alegi. Daca insa foile sunt asemanatoare cu biscuitul, e posibil sa se inmoaie foarte mult cu o crema continand lapte si atunci nu merge decat una pe baza de unt.

| katy explică (pentru ocrucianu):

In genul panispan sunt

| katy explică (pentru ocrucianu):

Daca ii bag finetti nu merge?happy

| ocrucianu a răspuns (pentru katy):

Perfect!
Iar foile le insiropezi sau nu, depinde daca vrei sa se manance din farfurie cu lingurita sau dimpotriva, vrei sa iasa prajitura mai uscata.

| katy explică (pentru ocrucianu):

Am sa incerc.ms frumos