| stefyyyy a întrebat:

Am si eu nevoie de cateva informatii despre cum sa fac un blat de prajitura.Ma poate ajuta cineva?

6 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Depinde din cate oua doresti sa faci blatul.De exemplu se iau 6 oua se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma, se adauga 6 linguri de zahar pe rand, se adauga galbenusurile unul cate unul. apoi 6 linguri de faina.Se amesteca usor apoi se pune in tava unsa si tapetata cu faina.Se coace la foc potrivit.

| ღCuteღKissesღ a răspuns:

Ingrediente:

6 oua
250 gr zahar
300 gr faina
10 linguri apa
1 praf de copt

Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca si o alifie. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec.
Se unge o forma de tort de 26 cm cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune
compozitia in forma si se coace la foc potrivit
timp de 40 min. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Se taie in 2 sau 3 s se umple cu crema, frisca sau dulceata.

Blat de tort – reteta de baza
Publicat în 2 mai 2008 de Amalia
Blat de tort reteta de baza (pf print icon) imagine reteta Print Blat de tort reteta de baza (pf pdf icon) imagine reteta PDF

Blat de tort reteta de baza (IMG 5420) imagine reteta

Acest blat il folosesc la majoritatea torturilor deoarece este foarte pufos, se taie usor si poate fi umplut cu orice crema.

Ingrediente:

6 oua
250 gr zahar
300 gr faina
10 linguri apa
1 praf de copt

Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca si o alifie. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec.
Se unge o forma de tort de 26 cm cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune
compozitia in forma si se coace la foc potrivit
timp de 40 min. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Blat de tort reteta de baza (IMG 5421) imagine reteta

Se taie in 2 sau 3 s se umple cu crema, frisca sau dulceata.

Blat de tort reteta de baza (IMG 5439) imagine reteta

Daca doriti sa faceti un blat cu cacao se inlocuiesc 2 linguri de faina
cu 1 lingura cacao.

| Stefan_Bagdan_1985 a răspuns:

Pai e tot una cu pandispanul! Intreab-o pe mama ta si o sa iti spuna ea cum, sau chiar o sa iti faca! Singura smecherie e ca trebuie' sa il faca intr-o tava rotunda.laughing)Bafto dello delloooooo!

| stefyyyy explică (pentru Stefan_Bagdan_1985):

Problema era ca mama nu era acasa si nici nu trebuia sa aflelaughing.Dar pana la urma a aflat si ne-am dus la magazin si am cumparat inghetatalaughing