Fiindca am crescut in Moldova, acolo unde se fac cei mai buni cozonaci, am sa-ti spun ce stiu ca este bun.
1. Nu pune si albusurile de la oua. Asta aspreste aluatul si... pare vechi.
2. Numarul de galbenusuri pus la kg de faina este foarte important. Nu stiu cum stai cu costurile, dar 15-20 galbenusuri ar fi minimul-minim de pus. Presupun ca nu pui atitea.
3. Framintatul indelungat si energic este un alt sectret. Aluatul trebuie intors mereu (ca o impaturire). Dar cred ca il faci la masina.
4. Dupa ce se racesc, pune-i in folie sa nu se usuce.
5. Iata reteta lui Pastorel Teodoreanu si inspira-te de aici: http://costachel.ro/cozonacii-lui-pastorel/
Ah, stiu ca nu ai sa pui 150 de oua, desi nu este o gluma.
Mersi de raspuns. 15-20 de galbenusuri la cati cozonaci?
La 1 kg faina. Depinde ce fel de tavi ai, cit de mari sau mici sint cozonacii.
Cam 1 kg si ceva are un cozonac... oricum sunt sigur ca marile cofetarii nu folosesc asa ceva(nu folosesc nici macar oua adevarate) pentru ca incearca sa isi minimizeze costurile de productie si adauga ceva aditivi care ii pastreaza moi.
Ooo, stie toata lumea ca ei folosesc praf de oua. Dar noi vorbeam de cozonacii traditionali. Nu-i asa? De altfel, am si pomenit de costuri, stiu ca toti producatorii incearca sa le scada. Altfel, ridica preturile si... nu mai au vinzari. De asta prefer eu cozonacii facuti in casa. Din pacate, nici untul nu mai este unt, etc.
Bună!
Vezi aici:
http://www.lauraadamache.ro/2011/12/cozonac-cu-nuca.htm
O zi bună!
Bună!
http://www.laurasava.ro/2012/12/22/panettone/
http://www.laurasava.ro/2011/06/20/cozonac-la-tava-cu-cirese/
http://www.lauraadamache.ro/2011/12/cozonac-cu-nuca.html
Sper că te-am ajutat!
Te pup!
Http://www.reteteculinare.com.ro/recipe/cozonaci-moldovenesti/ aici gasesti o reteta usoara de cozonaci iar aici cateva sfaturi sa faci aluatul http://www.reteteculinare.com.ro/cateva-reguli-in-prepararea-cozonacilor/
ioana_6047 întreabă: