| AllmaGirl a întrebat:

Am si eu o curiozitate...Ce prorpietati are usturoiul? Cum aflecteaza el sanatatea si in ce fel? Cu ce ajuta? Multumesc anticipat

7 răspunsuri:
| Iulian_Farcas_1991 a răspuns:

Singurul defect e ca pute. avantaje sunt multe dar cele mai importante sunt: ajuta imunitatea si combate raceala

| Brâncuşi a răspuns:

Bună seara, usturoiul are un mare rol în viaţa noastră, deoarece conţine o sursă bună de vitamine, B6 şi B1 iar totodată este bogat în fosfor, potasiu şi fier.

Principalul motiv pentru care ar trebui să-l mâncăm este că reduce riscul apariţiei bolilor de inimă. Studiile au demonstrat că o dietă bogată în usturoi scade tensiunea arterială, subţiază sângele, scade nivelul colesterolului "rău", şi creşte nivelul colesterolului "bun". Toate aceste beneficii sunt datorate usturimii, care conţine compuşi bogaţi în sulf. Aceşti sulfaţi au rolul de a relaxa vasele de sânge şi de a îmbunătăţi circulaţia.

Usturoiul are şi proprietatea de antioxidant natural, astfel, acesta ajută organismul în lupta împotriva răceli. Vitamina C şi manganul sunt antioxidanţi foarte puternici care protejează inima.

O seară minunată şi un weekend plăcut!

| Belciu a răspuns:

Usturoiul e vital, mai ales acum, cand e sezonul gripei, variolei si al altor boli virale. E buna tinctura de usturoi, care ucide virusi si intern si extern, e bun usturoiul mancat, dar nu in cantitati prea mari ca irita mucoasele stomacului si intestinelor.
http://wwww.vindecarenaturista.blogspot.com

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna seara!
Ca si ceapa, usturoiul este folosit inca din antichitate ca si condiment, dar mai ales in scopuri terapeutice. Usturoiul este o planta extrem de bogata in substante nutritive, vitamine si enzime. Este originar din Africa si Asia Centrala. In Europa a fost adus in antichitate si preluat atat de medicina traditionala cat si de cea stiintifica.
Este antiseptic, bactericid, antibacterian,antihelmintic, vasodilator, hipotensiv, expectorant, febrifug, stimulant, afrodisiac, contribuie la evitarea infarctului si trombozelor, diminuand agregarea plachetelor, care sunt elemente ale sangelui ce faciliteaza coagularea lui.
Consumarea a 2-3 catei de usturoi pe zi, are rezultate deosebite in tratarea faringitelor, infectiilor intestinale si in prevenirea unor complicatii gripale. Impotriva surditatii de origine reumatismala, se introduce infiecare seara in ureche un tampon imbibat cu suc de usturoi, amestecat cu putin ulei.
Durerile de urechi pot fi combatute prin introducerea in ureche a jumatate de catel de usturoi maruntit, infasurat intr-un tifon, in care de asemenea se picura putin ulei.
Pentru viermii intestinali, se macereaza in apa sau lapte fiert, 3 catei de usturoi zdrobiti, timp de 6-8 ore. Se bea apoi acest amestec, in fiecare dimineata, cate o cana, timp de 3 saptamani.
In urma unor cercetari temeinice privind proprietatile terapeutice ale usturoiului, s-a constatat efectul sau anticancerigen mai ales in cazul cancerului de stomac si colon si al celui de piele.
Daca aveti insomnii, aflati ca o cantitate mai mare de usturoi va ajuta sa dormiti bine si profund. Usturoiul curata si regenereaza sangele, are efecte terapeutice multiple si impreuna cu ceapa, reprezinta cele mai sanatoase alimente.
Te pup!