Simplu torni toata coca si iese o tava mare(dreptunghi probabil) si din ala tai in ce forme vrei inainte sa pui in tava tai in asa fel incat sa ramana ca si cum ar fi forme... daca tai dupa e posibil sa se farame
Esenta de vanilie o poti inlocui cu orice alta esenta; ex de lamaie, portocala, migdale..nu stiu, ce iti place tie.
Buna!
Inspira-te putin si de-aici, poate te ajuta cu ceva,
http://www.culinar.ro/forum/index.php?act=findpost&pid=760272.
Uite si o reteta de briose daca vrei,
BRIOSE SIMPLE
Ingriedente:500 g faina de Dobrogea, 350 g de unt, 7 oua, 200 g de zahar, 300 ml de lapte, 100 ml de smantana, 30 g de drojdie de bere,sare.
Drojdia se dizolva in lapte,se adauga putina faina,putin zahar si lasi la dospit. Dupa ce maiaua a dospit, se adauga untul, smantana, ouale, sare si restul de faina si zahar.Se amesteca foarte bine si se lasa la dospit timp de 2 ore.
Dupa ce aluatul a crescut, se portioneaza si se pune in forme speciale de briose, unse cu unt.
Atentie! Se umplu numai pe sfert, deoarece mai cresc.
Se lasa la crescut in forme si apoi se coc la foc potrivit.
Sper ca te-am ajutat cat de cat.
Te pup!