Mâncarea de gutui este destul de bună, pentru zilele de post este ok, iar cea de prune chiar nu este genul meu.
Consider ca avem suficiente legume pentru a le folosi in mancaruri si nu este ncesar sa folosim fructe cu condimente de carnati, cu carne sau mai stiu eu ce. Mi-e rau numai cand ma gandesc. Si destule fructe pentru a le folosi in deserturi, dulceturi, gemuri. De ce am face dulceata de gogonele daca avem slava domnului prune, mere, pere, gutui etc? Si de ce am face mancare de gutui cand avem gulii, telina, varza, morcovi, praz, cartofi, napi etc? Deci nu asface in viata mea o mancare de gutui dar as face o peltea din ele si niciodata dulceata de rosii, gogonele sau alte legume.
Eu pregatesc iepurele cu ceapa si masline la cuptor iar carnea de porc cu cartofi taranesti sau copti, mujdei si mamaliguta. Am mancat destule nebunii din diferite bucatarii internationale, acum traiesc intr-o tara cu o bucatarie traditionala foarte limitata si iubesc mancarea romaneasca gustoasa si condimentata. Deci fiecare cum ii place. Bafta
Bună! Eu am mâncat pui cu gutui și sos, e extraordinar de gustos, merită să încerci măcar o dată. Uite rețeta.
http://zinnaida.ro/2011/11/24/pui-cu-gutui-retete-culinare/
Multumesc de idee!
pun aici reteta la porc cu gutui
e usor:
Deci am prajit putin bucatelele de porc, morcovul, gutuile curatate, apoi un turnat putin alcool si am flambat!
Intr o alta tigaie am ars niste zahar brun pe care l am stins cu apa
Apoi am pus totul impreuna si am adaugat sare piper scortisoara, 1 cub Vegeta, mirodenii.Ingrosat putin cu faina neagra si apa
La cuptor pina cind porcul (taiat mic ) a fost facut.
Servit cu menta deasupra(verde) cartofi prajiti, vinisor, si salata
pOFTA BUNA
E buna se mananca in timpul postului... cea de prune cel putin mie nu imi place...
anonim_4396 întreabă: