E foarta buna. Daca vrei uite si reteta:
400 g piscoturi Savoiardi
250 g crema Mascarpone
4 oua
4 linguri zahar
3 cescute de cafea tare (espresso) fara zahar
cacao pentru ornat
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare;
Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul;
Intr-un bol separat se bat albusurile de ou pana se umfla;
Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura pana la incorporare;
Nu folositi mixerul pentru ca albusurile se vor lasa;
Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si putin coniac sau rom pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele;
Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema;
Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema;
Se pudreaza din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider peste noapte.
E una din preferatele mele ca sa nu mai zic ca e foarte usor de facut. E facuta pe baza de piscoturi, cafea si crema de smantana(eu asa fac, stiu ca se face si cu mascarpone). Are un gust aparte, taaare bun.Isi merita toti banii
Dulce ca o blonda! Dar greu de digerat. Gusta din ea doar un pic, sa nu te obisnuiesti cu dulceata.
MIe nu mi-a placut. Nu mai stiu ce gust avea, stiu doar ca nu mi-a placut. Oricum, fiecare cu gusturile lui. Incearca si fa-ti o parere.
Eu fac tiramisu aproape in fiecare saptamana, e buna la gust si e foarte usor de facut, incearc-o si nu o sa-ti para rau.
Desert traditional al bucatariei italiene, tiramisu impresioneaza prin gustul si aspectul sau deosebit. Se serveste de obicei ca adaos la o cafea espresso.Pentru servire se decoreaza fructe si/sau stick - uri de ciocolata amaruie.
http://bucataria-lumii.blogspot.com/2008/11/tiramisu.html
Aimee33 întreabă:
anonim_4396 întreabă: