| Mosotti a întrebat:

Azi am facut chiftele din pulpa de curcan fara piele, am pus in carnea aia tocata ceapa, morcovi, usturoi, oua, mirodenii.
Am calit ceapa in putin ulei (62 g erau de ulei, ei zic ca ar fi putin), ceapa a fost 470 g.

Dar cand le mancam mi se pareau grase.
La pulpele de pui si carne prajite nu se absorbea ulei la prajit ca la cartofi, ci din contra ceda grasime in ulei.
La chiftele cum e? E la fel? Sau astea trag ulei?
Sau sa fie grase doar de la uleiu in care s-a calit ceapa? Ca ala e pus la calorii si daca e cu ala, e bine la socoteala.
Sa nu cumva sa fie si ulei de la prajit.

Ce parere aveti?
Ca eu am pus pulpa de curcan ca sa fac o afacere la calorii si sa nu cumva sa mi-o iau original de tot.
Alea din fleica de porc ieseau la 450 Kcal/100 g (presupunand ca nu s-a tras ulei la prajit), astea au iesit cu 235, asta daca n-au tras ulei de la prajit.

23 răspunsuri:
| blackann a răspuns:

Ce probleme... rolling on the floor eu cred ca esti doar foarte obsedata.

| iulia0514 a răspuns:

Când ți o dietă sunt niște reguli de baza acolo pe care trebuia să-le respecți, de exemplu fără prăjeli tot ce e prajit în ulei, grăsime = extra calorii tu dacă voiai o mâncare sănătoasă nu caleai ceapa și nici nu le prajeai în baie de ulei ci puneai toate ingredientele frumușel le amestecai formai chiftele le puneai frumușel într-o tava și le vârai în cuptor la copt! Degeaba faci chiftele de curcan dacă tot în ulei le prăjești!

| Dismally a răspuns:

Probabil de la ceapa, nu era necesar sa o calesti.

| Jus7t a răspuns:

Tf I just read

| Drimmero a răspuns:

Chiftele din curcan? E ca si cum ai zice ca faci mici din peste.

| Mosotti explică (pentru iulia0514):

Pai nu, pentru ca, carnea in general nu trage ulei ca, cartofii, eu imi calculez kcal, carbohidratii si sarea zilnic la fiecare masa, deci imi fac treaba f bine, scriu valorile ca sa mentin media calorica okey doar.
Adica la pulpele de pui de ex si ceafa de porc, nu am socotit uleiul pentru ca, cratita cu ulei cantarea mai putin decat dupa ce am prajit alea.
Spre deosebire de cartofi unde e pe dos, lipseste ulei din cratita dupa prajit.

Dar la chiftele nu-mi e asa clar daca trag sau nu ulei.

Ca si cand mananc cozonac notez valorile in excel.
Nu conteaza ca mananc prajit sau nu (pe mine ma in doar partea de greutate, nu altele), conteaza media calorica, daca am 2300/zi nu se intampla nimic.
Mananc de toate dar in limita a 2300/zi si e f okey.
Daca nu ai evidenta, nu stii si poti sa tii-o iei.

Daca azi am mancat 4000, maine mananc doar 600, sau maine si poimaine cate 1450, si media dorita se atinge.
Azi am pus ca am mai mancat 1000 Kcal in plus de la presupus ulei tras, ca sa fiu mai sigur, asa ca am mancat 2600 (1600 era fara ulei tras), azi bag doar 2000 maxim.

| Mosotti explică (pentru blackann):

Pai ce probleme, e o problema importanta, ca vreau sa ma mentin in greutate, nu sa iau, si eu cum sunt cu mancatul, trebuie sa am evidenta kcal zilnice ca sa tin o medie zilnica de 2300.
Ca sa stiu daca azi am sarit calul ca maine sa scad din kcal surplusul de azi.

Mai stiu ei din astia "aaa nu conteaza asta", si s-au trezit cu 10 kile in plus de nici nu si-au dat seama, apoi nu le-a mai putut da jos, dupa aia a contat.
Ca e una sa mananci cat arzi si sa te mentii, si alta e sa mananci mai putin ca sa slabesti, e mult mai greu asa.
Nu conteaza pana te loveste.
Culmea, celelalte probleme se mai rezolva, asta mai greu.

Asa si cu unii "am ceva.", familia ii zicea "esti obsedat, ipohondru", pana l-a lovit tare si medicu a zis "de ce n-ati venit mai devreme?". Simtea el ceva neinregula.
Chestii marunte pot da probleme serioase.

| Mosotti explică (pentru Dismally):

Posibil de la cele 62 g de ulei de la calit ceapa, si sa nu fi tras ulei, insa totusi au tras cred, ca pana noaptea simteam fin o greata.
Am mancat la ora 18, 07, 524 g chiftele cu 156 g paine integrala.

| Mosotti explică (pentru Drimmero):

Dar ce bune au iesit si din curcan, nici nu stii ca nu sunt din porc. Pulpa de curcan e gustoasa rau la gratar, zici ca e de porc.
Nu e ca pieptul.

| Drimmero a răspuns (pentru Mosotti):

Te cred, eu nu mananc curcan, nu-mi place, prefer "puiul", porcul, vita, pestele si ocazional oaie. Chiftelele de porc mi se par geniale, porcul are gustul ala inconfundabil.

| Mosotti explică (pentru Drimmero):

Are gustul ala inconfundabil dar...na.
Si eu mananc pulpa pui fripta sau prajita, porc rar mananc.

| iulia0514 a răspuns (pentru Mosotti):

Orice aliment prăjești absoarbe grăsimea! Nu mai căli ceapa îți face rău la stomac! Eu am o dieta de 1500 de calorii niciodată nu mănânc mai mult și mai fac și sport degeaba mănânci puțin dacă nu faci mișcare

| Mosotti explică (pentru iulia0514):

Testul cu pulpele de pui si ceafa de porc arata ca nu trag ulei, am socotit la calorii si nu mi-a dat ca a tras.

Cu 1500 ar trebui sa te mentii tu, depinde de varsta si inaltime si greutatea actuala.
Daca arzi in jur de 1800-2000 cu 1500 slabesti cam 1, 5-2 kile lunar.
Daca arzi 1500 si nu slabesti, inseamna ca atata arzi fara miscare in plus, desi cam greu de crezut ca atata arzi.

Si depinde si cum le calculezi, eu le calculez personal, nu ma iau dupa calculatoare. Proba practica a aratat ca valorile de pe produse is corecte.

Sportul este mai putin important in slabire, dieta e baza.
Data viitoare nu o sa mai calesc ceapa, ai dreptate.

| iulia0514 a răspuns (pentru Mosotti):

Am 50 de kilograme 1, 70 înălțime am 32 de ani, am aceeași greutate de la 20 de ani exceptând perioada în care am fost însărcinată atunci am avut 55! Consum doar atât pentru ca asa mi-a recomandat nutriționistul și sincer ma simt foarte bine

| relian a răspuns:

laughing gata deja ai luat in greutate, te bagi la regim, calculezi calorii.Mai bine bagai ceva de porc, dar mincai mai putin, nu trebuie sa maninci ca inecatu.
Calculezi zilnic cate calorii maninci, ce tare esti, eu cred ca nu ai activitate, cauta si tu ceva de facut, dar ceva sa uiti sa mai maninci si sa vezi ce bine o sa fie.

Daca vrei carne, calorii putine are pieptul de pasare, poti baga piept de curcan, sau de gaina.
Poti sa faci la gratar, la cuptor mai fara ulei.

Sau fa-ti ceva prieteni, jucati fotbal pe afara, alergati, jucati un tenis ceva, zic si eu.
Eu as juca dar nu am cu cine, asa ca am si eu ceva sunci pe abdomen, dar in rest is ok.

Ori apucate de baut laughing ai vazut aia care stau toata ziua si beau, aia nici nu maninca, nu le trebuie mincare si is slabi, nau treaba.

Ori baga inainte de masa apa, sa nu mai aibe unde intra mincarea.

Am, observat o chestie interesanta aici in state, atunci cand mergi la un restaurant, dar de ala unde astepti sa ti se faca mincarea vreo juma de ora. Aia vin la tine la masa, ia nota, dar aduce de baut laughing si sincer pana sa vie ala cu mincarea tu deja bei cateva bauturi bune, chiar ziceam odata, pai gata, hai sa mergem ca nu mai are unde intra si mincarea laughing

Bine daca bei sucuri nu-i prea bine, ala intreaba ce vrei sa beI. Aici apa, apa minerala, sucuri bei cate vrei inainte sa vina ala cu mincarea, si in timpul mincarii, deci bei cit poti tot in pretu ala.

Daca vrei vinuri, margarita etc, alea se platesc laughing Ziceam ca idee, unia beau apa, asa stau si asteapta sa vie mincarea si baga apa, altii ceai fara zahar, este o chestie si asta, eviti sa maninci mult in felul asta.

| blackann a răspuns (pentru Mosotti):

"Daca azi am mancat 4000, maine mananc doar 600, sau maine si poimaine cate 1450, si media dorita se atinge.
Azi am pus ca am mai mancat 1000 Kcal in plus de la presupus ulei tras, ca sa fiu mai sigur, asa ca am mancat 2600 (1600 era fara ulei tras), azi bag doar 2000 maxim."



Daca tot esti asa fixist, mergi la un nutritionist, nu-ti mai calcula tu aiurea caloriile. In primul rand trebuie sa consumi acelasi nr zilnic, daca ai un plan bine definit. Degeaba consumi azi 600 daca ieri ai consumat 4000, alterarea asta nu functioneaza cum crezi tu. Succes!

| Mosotti explică (pentru iulia0514):

Multi inainte de varsta, eu am 45.
Pai daca consumi 1500 si te mentii inseamna ca atat arzi, si f bine ca e asa.
F bine ca nu iti vine sa mananci tampenii si destul ca si cantitate.
Cum am mancat eu de ex azi dim la ora 5 439 g de cozonac german (Stolle, e la Lidl, e de o bunatate de mori, nu alta), doar ala a avut 1750 Kcalorii.
Iar cu ce am mai mancat pe ziua de ieri, am strans 3825 Kcalorii.

Poti pentru ca nu iti vine o pofta din aia de anume chestii, esti sanatoasa la cap mai bine zis.
Asa eram si eu cand mancam 1200 in mod natural fara sa simt nevoia de mai mult, cand un tratament a avut ca efect secundar scaderea poftei si foamei.

| Mosotti explică (pentru blackann):

De ce sa dau banii aluia cand eu stiu ce sa fac, eu am facut sala 7 ani, am fost nevoit sa invat din astea destul de bine.

Cum adica sa nu calculez aiurea? Pai nu e aiurea, este precis si se verifica practic, de fapt asa mi-a zis si medicul de diabet sa fac din iarna cand m-am dus, dar eu faceam de 13 ani deja.
Nu e nevoie de nici un plan, e nevoie sa am pe zi cat ard ca sa nu ma ingras, nu conteaza ce mananc.
Iar ca sa slabesc trebuie mai putine kcal.

Functioneaza f bine ca s-a probat practic de n ori, media calorica conteaza, nu cat ai intr-o zi.
Ai media zilnica cat arzi, nu te ingrasi.
Pe mine ma intereseaza doar partea de kg, nu de altceva, nu am 7 vieti ca nu aia ca nu stiu ce face, nu aia ca nu stiu ce face.
Dar mananc si sanatos destul si zilnic si e okey.

Poti avea 5300 azi, dar maine si poimaine sa ai 800, si nu te ingrasi, e doar un exemplu.
Sau 2300 zilnic.

Si daca vrei sa mananci doar sanatos, iti calculezi mese de 2200 kcal/zi trei mese pe zi din ce e sanatos, e simplu, fara nutritionist.
Sau iti calculezi cate kcal vrei sa ai pe zi in functie de cat si in cat timp vrei sa slabesti, nu e asa greu.
Dar trebuie munca, sa calculezi, dar economisesti bani.
Valorile sunt, deci calculul va fi foarte precis, si rezultatele se vad.
Iti calculezi tu practic cat arzi, nu te iei dupa calculatoare de pe net care-s varza. Dar trebuie sa stii ceva totusi, ca, cum iti calculezi cat arzi precis nu scrie nicaieri.
Mie mi-a dat pe net ca ard 1600, si ard 2300 real.

Si era asa, ca slabeam cu 1600.

| Mosotti explică (pentru relian):

Pai eu imi calculez calorii, carbohidrati si sarea din 2009, am si avut nevoie ca faceam sala dar mi-a si placut, dureaza putin sa calculezi, nu e mare lucru sa-ti manance mult timp.
Dureaza sa zic un 5 minute sa calculez la o masa ce am mancat.
Si din iarna medicu de diabet a zis sa fac asta si ii condamna pe ceilalti ca-s neglijenti ca nu o fac, mai ales carbohidratii, vin la medic fara calculele cerute, culmea.

Eu am probleme de alimentatie de la cap si n-au putut fi rezolvate de medici, asa ca am foamea si pofta mai sus ca normal si mananc de toate, eu trebuie sa ma descurc asa.

Prieteni am trei cu care ma vad des, ma uit la filme, documentare, emisiuni, ma mai documentez de una si alta, am destule de facut, dar trebuie si asta.
Si asa stiu ce si cum, si se verifica pe cantar ca functioneaza calculul de kcal.
Altfel nu ai control.

La restaurant eu cer de baut odata cu masa, fie apa minerala, fie suc fara zahar, niciodata inainte, ca se combina bine cu mancarea la mine.
Dar e bine asa cum zici tu, insa se supara aia daca dupa aia contramandezi zic, adica dai o comanda si dupa aia o anulezi nu e bine, ca poate prepara acolo ce ai comandat.

| iulia0514 a răspuns (pentru Mosotti):

Mulțumesc la fel! Nu mănânc produse gata preparate sau semi preparate din magazin tot ce consumăm e proaspăt gătit în casă, din magazin cumpărăm de obicei legume proaspete și fructe și alea doar iarna, nici carne nu cumpărăm din magazin!

| blackann a răspuns (pentru Mosotti):

Pai bine, daca tu stii mai bine decat un nutritionist si nu ai de ce sa-i dai bani! atunci ce mai cauti aici sa pui intrebari?

| Mosotti explică (pentru blackann):

Nu am zis ca stiu mai bine, stiu cam ca el, ca mai bine ca el nu ai cum sa stii, ala stie cam tot ce misca, daca inveti si tu poti stii maxim ca el, pai pun intrebari ca nimeni nu le stie pe toate, nici nutritionistu, nici medicu, nici eu.
Pot aparea situatii atipice in orice problema.
Dar tu trebuia sa stii asta deja.

Am intrebari la care nici medici nu au putut raspunde in anumit domeniu, deci aia e, murim si tot nu stim tot. Si faptul ca nu au raspuns, cauzeaza probleme.
Deci apar situatii cu care nu te-ai mai confruntat si nu stii chiar daca esti specialist in domeniu.

| blackann a răspuns (pentru Mosotti):

Super