Am mai dat raspunsul acesta. Iata-lentru compozitie folosesti o masura de faina(o cana sau un pahar, sau doua, depinde cat vrei sa faci) si tot atata lichid, care poate fi :apa, apa cu lapte, apa minerala, un ou sau doua, depinde cata compozitie faci,(eu nu folosesc otet de loc), un praf de sare si o lingura sau doua de zahar.Peste faina adaugi lichidul treptat si-l amesteci bine sa nu se faca cocoloase.Trebuie sa iasa ca o smantana mai subtire care curge. Pui tigaia la incins cu o lingura de ulei si cand uleiul s-a incins il versi intr-un vas (de unde il vei folosi si la celelalte clatite) si cu un polonic mic torni compozitia de clatite in tava incinsa si o apleci in toate partile pana compozitia acopera tot fundul tigaii.Sa nu pui prea mult ca iese ca o lipie si nu se coace bine, doar se arde. O lasi un minut doua si-n acest timp scuturi tigaia pana se misca clatita. Apoi o intorci cu o paleta sa se faca si pe partea cealalta. Le pui una paste alta pana le faci pe toate. Apoi le poti umple cu gem, branza dulce dau sarata peste care torni si un pic de smantana, nuci maruntite cu zahar sau tot ce-ti place tie sau ai pe la indemana. Pofta buna.
Bună.
La clătite praful de copt se stinge cu oțet, nu ai greșit dacă le-ai pus separat în compoziție.
Poftă bună.
Pa, pa.
Daca continui sa pui:
-faina
-apa
-faina
-apa
-faina
-apa
-faina
-apa
si tot asa iti va iesi clatite, in cantitati imense, vei strica materaielele degeaba iar clatitele tot nu vor iesi.
Arunca aluatul si gata.Cu faina si apa sau laptele care le vei consuma pentru a o redresa faci alt aluat.
Seara-buna!
E deja tarziu, sunt curioasa e-ai facut pana la urma. Daca ai pus otet, eu cred ca puteai drege busiocul adaugand un pic de praf de copt. Presupun ca in vasul pregatit, ele nu aveau cocoloase, nu? Iar in tagaie ce faceau, de fapt? Baloane?
Uite aici o reteta de clatite: http://retzetar.wordpress.com/2009/11/30/clatite/. Bafta.