| Lilia2621 a întrebat:

As vrea recete de tort, as vrea sa fac un tort pentru anul nou si nu am idee cum.

Răspuns Câştigător
| alexlaura91 a răspuns:

Eu tortul asta o sa il fac pentru revelion:

Tort cu crema de lapte
Ingrediente:
pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
2 linguri cacao
pentru crema:
1 l lapte
100 gr ciocolata alba
4 linguri zahar
100 gr amidon
1 esenta vanilie
250 gr unt sau margarina
100 gr zahar pudra
pentru sirop:
1 cana lapte
3 linguri zahar
1 capucino caramel
pentru decor:
500 ml frisca lichida
2 plicuri intaritor pentru frisca
Autor: Violeta Postolache @Caietulcuretete.com
Mod de preparare:
Batem ouale cu zaharul pana devin ca o crema apoi
adaugam faina si cacao.Coacem la foc mic. Dupa ce
s-a racit il taiem in trei. Untul sau margarina moale il
mixam cu zaharul pudra pana devine spumos.
Desfacem amidonul cu un pahar de lapte rece. Restul
de lapte il punem la fiert impreuna cu ciocolata rupta
bucatele si cu cele 4 linguri de zahar si vanilia. Cand
laptele este fiert adaugam amidonul si mesteam
continuu pana se ingroasa devenind ca o budinca.
Lasam sa se raceasca. Cand s-a racit incorporam in
crema de unt.
Preparam siropul astfel: caramelizam zaharul, il
stingem cu laptele si adaugam pliculetul de capucino.
Lasam sa se raceasca. In forma de tort cu margini
detasabile asezam primul blat il insiropam apoi punem
jumatate din crema. Procedam la fel cu restul de blat
si de crema. Dam la rece.
Punem smantana pentru frisca si o mixam impreuna
cu intaritorul de frisca. In functie de marca pe care o
folositi e posibil sa trebuiasca sa mai adaugati cateva
linguri de zahar pudra. In acest caz veti bate mai intai
frisca si cand se intareste adaugati zaharul si bateti in
continuare.
Am imbracat tortul in frisca si am dat la rece.

6 răspunsuri:
| eliaclodia a răspuns:

Stiu un tort de bezea: se bat albusurile cu zahar, galbenusurile la fel, se incorporeaza una in alta, se da la cuptor o tava tapetata cu hartie cerata si un strat de compozitie, la foc mic/ sa fie deja incins/ mai incolo se mai lasa cu usa intredeschisa, mai mult sa se usuce. Se vede cand e gata. Acesta e blatul. Crema e la alegere din n creme. De ex: un pachet de unt ori margarina, cu zahar, cu un plic de cacao, sau chiar doua sa fie tare/ se foloseste mixerul/ o esenta de rom ori ce-ti trece prin cap, nuca de cocos, stafide, frisca preparata. se poate improviza mult. Se taie bezeaua in doua si deasupra se poate pune o frisca cu zmeura, capsuni, ceva acolo, curmale, toate deodata. Poti sa servesti cu o cupa de inghetata de vanilie langa si sa stropesti cu putin coniac...Cu un mar copt langa si sos de visine din comert.

| eliaclodia a răspuns (pentru eliaclodia):

Am gresit de OBOSEALA. Nu se pun galbenusurile. doar albusurile. SCUZE! Galbenusurile sunt bune pentru fursecuri, sau se gaseste undeva investirea lor. Trebuie sa se intareasca spuma.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună! Uite o rețetă ușoară și extraordinar de bună! Dă click aici: http://zinnaida.ro/2010/12/10/tort-ciocolata-retete-culinare/ Succes și poftă bună!

caramela
| caramela a răspuns:

Buna! uite cel mai rapid tort pe care il fac eu, cumpar blat(uneori fac si negresa in tava mare de aragaz) cumpar creme pentru tort, frisca, si il ornez cum ma conduce imaginatia, si asa sunt sigura ca e proaspatlove strucklove struck

| agrumik a răspuns (pentru eliaclodia):

Eu te sfatuiesc sa faci un tort usor in 10 min ai nevoie de un blat de tort de cumparat un litru de lapte 3 kiwi 2 banabe 2 mere o cutie de cremsmit de la dr. otker si un tub de frisca! pui continutul unui plic de crmsmi in 750 de ml de lapte amesteci cu mixeru ungi blaturile cu crema ornezi cu fructe pui frisca deasupra si e foarte bun

| reteteculinare a răspuns:

Uite aici niste retete pentru tort - http://www.aretete.com/search/label/Torturi