Bună!
Ouăle se ţin la temperatura camerei timp de câteva ore, apoi le speli bine cu apă călduţă, apoi le pui la fiert în apă rece ( în care pui puţină sare ) şi le fierbi la foc mic/mijlociu timp de 10 minute.
Dacă foloseşti vopsea de cumpărat ( lichidă sau praf ), să pui în vasul cu vopsea şi 2-3 linguri de oţet.
Eu roşesc ouă cu coji de ceapă roşie, dar şi cu vopsele de cumpărat ( prefer cele praf deoarece sunt mai concentrate decât vopseaua lichidă ).
La sfârşit, când le scot din vopsea, după ce se usucă coaja ( dar calde ) le ung cu slănină sau cu ulei pentru ca să strălucească
Toate cele bune.
Tine ouale la temperatura camerei inainte de-ale pune la fiert, spala-le cu apa calduta, pune-le la fiert in apa rece, la foc mic. Ouale trebuie manevrate cu grija, sa nu se crape.Folosesc vopsea din comert, la plic.Ies frumos colorate.
Buna pai tine-le vreo 10, 15 minute la fiert la foc incet si da eu iau din comert la plic vopsea dar mai poti face si altfel poti cu coji de ceapa si ciorapi si cauti niate frunze cu modele faine de exemplu trifoi si uzi oua lipesti trifoiul in invelesti in ciorap de acela de dama culoarea piciorului sau negru nu neaparat legi si le pui sa fiarba cu cojile de ceapa si o sa iasa fain maro ...eu sper ca te-am ajutat funda?