Ce intelegi prin greu?
Ca sunt persoane care nu si-au fiert un ou sau n-au facut niciun ceai la viata lor.
Da mai multe detalii despre ce stii sa faci, ce le-ar placea lor si poate primesti un raspuns mai coerent.
Nu stiu... poti sa incerci sa faci ceva dulce, niste clatite sunt foarte usor de facut...
Ingrediente
700 g faina
6 oua
1.5 l lapte
200 g ulei
300 ml sifon
100 g zahar pudra
un praf de sare
gem de fructe
Mod de preparare
Se prepara blatul, se lasa cca 25-30 minute sa se linisteasca;
Se coc foile de clatite;
Se impaturesc sau se ruleaza;
Gemul poate fi folosit atat in interior, cat si peste clatite.
Tips:
# Se mai pot presara cu zahar pudra si cu nuci macinate.
# Se pot servi cu orice fel de dulceata sau gem.
Pe blogul meu sunt catvea retete care sunt prezentate pas cu pas si cu imagini.gasesti atat felurti de baza, cat si supe/ciorbe si dulciuri. daca ai nevoie de ceva mai mult ajutor contacteaza-ma. sper ca am fost de folos.
www.itsasimplylife.blogspot.com
Eu zic ca ar fi foarte simplu sa faci friptura la cuptor cu cartofi rantaliti(cel putin asa-i numim noi in casa).
E destul de simplu: incingi cuptorul la 180 grade, pui carnea condimentata si taiata felii(ca pentru gratar) in tava pe o folie de aluminiu cu putin ulei. Dupa ce o pui la cuptor, cam dupa 10-15 minute adaugi un sfert de cana de apa, ca sa se faca in aburi.Cam dupa 10-15 minute e gata. Intre timp pui cartofi la fiert intregi in coaja. Dupa ce s-au fiert ii cureti de coaja si-i tai bucati pentru a-i pune la prajit intr-o tigaie.Nu se foloseste mult ulei iar ca si condiment eu folosesc vegeta. Apoi fac un mujdei (in cazul in care-ti place). Foarte mult conteaza si aranjatul mancarii. Mie-mi place sa ornez pe margine farfuria cu felii de rosii, intr-o margine sa pun gratarul iar in restul cartofii, pe care-i ornez cu patrunjel. Sper ca nu ti s-a parut prea complicat.
LisaJulie întreabă: