Briose cu lapte
Ingrediente
2 cupe faina
3 lingurite praf de copt
1/4 lingurita sare
3/4 cupa zahar
1 ou
150 ml lapte
1/4 cupa ulei vegetal
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca faina, zahar, praf de copt si sare. Se adauga oul, laptele si uleiul peste faina si se amesteca pana cand se uniformizeaza.
Se pregatesc formele pentru briose, tapetandu-le. Se lasa la cuptor 25 de minute, apoi se servesc.
Asta este cea mai banala reteta pe care o stiu si nu are ingrediente cine stie ce, incearca si tu, am facut-o de multe ori si iese super!
Eu mai puneam bucatele de ciocolata de menaj prin aluat, sau chiar o banala ciocolata cu lapte, daca nu, poti pune chiar cacao, bafta!
Bineinteles ca nu esti doar un copil! ea va aprecia orice ii vei face, asa ca lasa deoparte cacaoa si apuca`te sa-i faci niste clatite, sau un chec[dar ai nevoie de cuptor, si e ceva mai complicat]! :) daca ai si gem/finetti e si mai bine! reteta o gasesti oriunde pe net :) uite: http://www.culinar.ro/......982/.coaja de lamaie nu e neaparat necesara, doar daca tii neaparat sa pui pentru gust. :) Bafta :*
Prajitura de ciocolata
Tim de preparare:nu scria cat timp a zis doar ca e rapid
Ingrediente:
zahar pudra 400 g
faina 375 g
apa 450 ml
sare 1 lingurita
Preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade C. Tapetati cu unt si faina o tava de 23x33 cm sau o forma de prajitura de (9x13)cm.
Intr-un bol mare amestecati faina cu zaharul pudra, cacaoa, sarea si bicarbonatul de sodiu.
Faceti o gaura in mijloc pentru a turna uleiul, otetul, apa si esenta de vanilie.
Amestecati bine, apoi turati in tava/forma de prajitura. Coaceti timp de 40 minute sau pana ce puteti infige o scobitoare pe care apoi sa o scoateti curata.
Nu stiu daca ai mai facut clatite, aluatul este asemanator cu cel de clatite, asa ca o smantana
Ingrediente:
- zahar 150g
- doua linguri cu faina
- doua linguri de cacao
- lapte 250ml
- patru linguri de zahar
Modul de preparare:
Se amesteca cele 150g de zahar, faina, cacao si apa la foc mic pana se face ca o ciulama, apoi se pune la rece.
Si asa iese o pudinca
Buna!
PANDISPAN PUFOS
150 g faina, 6 oua, 300 g de zahar pudra, 1 plic de zahar vanilat, 100 g de lamaie, 1 plic mare de copt, sare, cacao.
Se separa ouale.Se amesteca 200 g de zahar cu galbenusurile,se adauga coaja de lamaie,praful de copt,zaharul vanilat, sarea, iar la sfarsit, faina!
Albusurile se bat spuma, se adauga restul de 100 g de zahar.
Se amesteca cu compozitia de dinainte. Tapetam tava cu hartie, punem pandispanul, pe care-l coacem la foc iute, la inceput, iar apoi dupa ce a crescut, se micsoreaza focul.Se pudreaza din abundenta cu zahar pudra!
Pofta mare!
Te pup!
Ingrediente pentru Bomboane Raffaello
170 gr lapte
2 1/2 linguri rase lapte praf
20 gr unt
60 gr cocos
20 migdale crude
3 linguri cocos pentru decorat
Bucati: 20
Preparare
Frecati laptele condensat cu untul la temperatura camerei si laptele praf.
Adaugati nuca de cocos si amestecati bine. Dati la frigider cca 15-30 minute.
Din amestecul obtinut faceti bile de marimea unei bomboane Raffaello, punand cate o migdala in mijloc.
Cocosul pentru decorat presarati-l pe o farfurie. Fiecare bomboana tavaliti-o prin cocos.
Asezati bomboanele in hartiute speciale sau pe un platou si pastrati la frigider pana in momentul servirii
Ok,deci a iesit super:X
a durat ceva pana mi-am dat seama ca in loc de apa acolo era laptele
uhh ce as vrea sa iti dau fundita :X dar am facut briosele inainte sa vad raspunsul tau
daca vrei neaparat fundita poti sa raspunzi la o alta intrebare de-a mea, si chiar daca nu e bun raspunsul vei primi fundita :*
La ingrediente nu specifică nimic de otet, ulei sau bicarbonat ca să nu mai zic de cantitati
DoooarEuuu întreabă:
DeniseBryella întreabă:
LisaJulie întreabă: