| Doddyy a întrebat:

.cine imi da si mie o reteta usoara de chec... FUNDA:*

Răspuns Câştigător
| Pikachu99 a răspuns:

Timp de pregatire: 15 minuteTimp de coacere: 1 oraTimp total: 1 ora si 15 minuteTava de 36×12 cm. Portii: 24Ingrediente:
200 de grame de unt
250 de grame de zahar
2 plicuri de zahar vanilat
3 oua mari
300 de ml. de lapte
50 de grame de cacao
500 de grame de faina
1 plic de praf de copt
Prepararetongueentru ca prepararea dureaza foarte putin, cuptorul se aprinde de la inceput si se fixeaza la 180 de grade Celsius.Se mixeaza untul moale (la temperatura camerei) cu 200 de grame de zahar si cele 2 plicuri de zahar vanilat:
Nu e necesar ca zaharul sa se dizolve in masa de unt, doar sa se obtina o compozitie cremoasa.Se adauga 1 ou intreg:
Se mixeaza rapid, pana la incorporarea oului in unt si se adauga urmatoarele oua, pe rand, mixand dupa fiecare. (Daca se intampla ca amestecul din bol sa aiba un aspect de crema taiata, nu va ingrijorati: checul va fi la fel de reusit, l-am facut de sute de ori si am avut parte de tot felul de experiente. ) Se obtine o crema bogata:
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitie cate o lingura, alternand cu 250 de ml. de lapte turnat cate putin si amestecand cu grija (ca sa nu imprastiati faina peste tot tongue ). Se obtine un aluat fluid, dar destul de dens, daca vi se pare prea tare puteti sa mai adaugati 3-4 linguri de lapte (cat e nevoie) pana la obtinerea unei compozitii vascoase:
Se toarna 2/3 din compozitie intr-o forma de chec mare, a mea are 36/12 cm (daca aveti forme mai mici faceti doua checuri, altfel riscati sa se reverse in cuptor), captusita cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina:
Treimea de aluat ramasa se omogenizeaza cu cacaua amestecata in prealabil cu cele 50 de grame de zahar ramase si cei 50 de ml. de lapte pastrati, apoi se toarna in forma, peste aluatul cu vanilie:
Cu ajutorul unei furculite, se adanceste aluatul cu cacao in cel de vanilie si se roteste in interiorul formei, pentru obtinerea efectului marmorat:
Se introduce forma in cuptor si coace la 175 de grade Celsius timp de 50-60 de minute, relevant fiind clasicul test al scobitorii care, introdusa in chec, trebuie sa iasa curata atunci cand checul este copt. In niciun caz, nu deschideti usa cuptorului in primele 30-35 de minute. Daca vi se pare ca se rumeneste checul prea tare fara a fi copt in interior (ceea ce va da de stire scobitoarea) reduceti focul la 165 de grade, acoperiti checul cu o coala de hartie de copt umezita si continuati coacerea pana e gata.
Checul copt se rastoarna, cu tot cu forma, pe o parte (pe partea cea mai lunga, desigur tongue ) si se lasa in aceasta pozitie pana se raceste, pentru a evita "lasarea" aluatului. Dupa ce s-a racit, se pudreaza cu zahar praf sau se acopera cu o glazura:
Se taie in felii si se serveste simplu sau alaturi de cafea, un pahar cu lapte etc.:
Asta este eca mai usoara reteta de chec pe care o stiu, sper ca te.am ajutat... funda?puppy dog eyes

10 răspunsuri:
| AndraXela13 a răspuns:

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de coacere: 1 ora
Timp total: 1 ora si 15 minute
Ingrediente:
200 de grame de unt
250 de grame de zahar
2 plicuri de zahar vanilat
3 oua mari
300 de ml. de lapte
50 de grame de cacao
500 de grame de faina
1 plic de praf de copt
Prepararetongueentru ca prepararea dureaza foarte putin, cuptorul se aprinde de la inceput si se fixeaza la 180 de grade Celsius.Se mixeaza untul moale (la temperatura camerei) cu 200 de grame de zahar si cele 2 plicuri de zahar vanilat:

Nu e necesar ca zaharul sa se dizolve in masa de unt, doar sa se obtina o compozitie cremoasa.Se adauga 1 ou intreg:

Se mixeaza rapid, pana la incorporarea oului in unt si se adauga urmatoarele oua, pe rand, mixand dupa fiecare. (Daca se intampla ca amestecul din bol sa aiba un aspect de crema taiata, nu va ingrijorati: checul va fi la fel de reusit, l-am facut de sute de ori si am avut parte de tot felul de experiente. ) Se obtine o crema bogata:

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitie cate o lingura, alternand cu 250 de ml. de lapte turnat cate putin si amestecand cu grija (ca sa nu imprastiati faina peste tot tongue ). Se obtine un aluat fluid, dar destul de dens, daca vi se pare prea tare puteti sa mai adaugati 3-4 linguri de lapte (cat e nevoie) pana la obtinerea unei compozitii vascoase:

Se toarna 2/3 din compozitie intr-o forma de chec mare, a mea are 36/12 cm (daca aveti forme mai mici faceti doua checuri, altfel riscati sa se reverse in cuptor), captusita cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina:

Treimea de aluat ramasa se omogenizeaza cu cacaua amestecata in prealabil cu cele 50 de grame de zahar ramase si cei 50 de ml. de lapte pastrati, apoi se toarna in forma, peste aluatul cu vanilie:

Cu ajutorul unei furculite, se adanceste aluatul cu cacao in cel de vanilie si se roteste in interiorul formei, pentru obtinerea efectului marmorat:

Se introduce forma in cuptor si coace la 175 de grade Celsius timp de 50-60 de minute, relevant fiind clasicul test al scobitorii care, introdusa in chec, trebuie sa iasa curata atunci cand checul este copt. In niciun caz, nu deschideti usa cuptorului in primele 30-35 de minute. Daca vi se pare ca se rumeneste checul prea tare fara a fi copt in interior (ceea ce va da de stire scobitoarea) reduceti focul la 165 de grade, acoperiti checul cu o coala de hartie de copt umezita si continuati coacerea pana e gata.

Checul copt se rastoarna, cu tot cu forma, pe o parte (pe partea cea mai lunga, desigur tongue ) si se lasa in aceasta pozitie pana se raceste, pentru a evita "lasarea" aluatului. Dupa ce s-a racit, se pudreaza cu zahar praf sau se acopera cu o glazura:

Se taie in felii si se serveste simplu sau alaturi de cafea, un pahar cu lapte etc.
winking

| Ramona000 a răspuns:

Www.culinar.ro › Dulciuri › Checuri
www.retetecalamama.ro › retete culinare › prajituri si torturi
www.retete-mancare.com/chec.html
www.retetepentrutine.ro › Retete › Prajituri
www.laurasava.ro/2007/03/22/chec-simplu-economic/
www.retete-mancare.com/chec-pufos-reteta-traditionala.html
www.petitchef.ro/tags/retete/chec-pufos
www.gustos.ro › Retete culinare

Ingrediente


4 oua
1 cana zahar
1 cana faina
4 linguri apa
4 linguri ulei
praf de copt
optional nuca prajita sua stafide, sau alune, coaja de lamaie
cacao
Mod de preparare reteta Chec pufos


- Separam ouale

- Se bat albusurile impreuna cu zaharul, apoi adaugam 1 galbenus +1 lingura apa + 1 lingura ulei + 1 galbesnus. Repetam pana punem toate cele 4 linguri de apa si ulei si galbenusuri. La final adaugam faina si praful de copt stins cu lamaie. Eu am adaugat putina coaja de lamaie pentru a da aroma si nuci prajite si tocate.

- Impartim compozitia in doua- in una punem nuca, in celaalta punem cacao. Turnam in tava unsa cu unt alternativ din cele doua feluri si dam la cuptorul incins pentru aprox 40 minute. Se testeaza cu o scobitoare.

Se serveste pudrat cu zahar praf! Si bineinteles alaturi de un vin de Porto bun sau un lichior. E buna si cafeaua:)

| alexandra5251 a răspuns:

Acest chec simplu, dar extrem de delicios, a fost prima mea reusita culinara tongue
L-am incercat pentru prima oara cand eram doar un copil, dar il prepar si acum cu aceeasi incantare, semn ca este menit sa fie facut cu drag si peste ani si ani happy
E grozav si asa simplu, cu o "picatura" de cacao in mijloc, dar e bine de stiut ca poate fi foarte usor modificat si innobilat si cu alte minunate arome (vanilie, lamaie, rom), ori imbogatit cu fructe, nuci (chiar si de cocos tongue ) sau ciocolata…
Reteta o am de la matusa mea Fany, care e o bucatareasa desavarsita si stie sa gateasca…si mult si bine happy )

Reteta
Ingrediente

2 oua
1 cana zahar
1/2 cana lapte
1/2 cana ulei
2 cani faina
1 plic praf de copt (10 g.)
2, 3 linguri cacao, pentru efectul marmorat

Numar portii: 1

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru Pikachu99):

Bună, @Pikachu99!

Când dai copy & paste la un pasaj/răspuns luat de pe alt site TREBUIE să INDICI şi pagina/linkul de unde l-ai copiat!

În caz contrar ÎNCALCI Regulamentul TPU!

Pe viitor, te rog să indici ŞI sursa de copy & paste.

De data asta o s-o fac eu în locul tău!


SURSA de copy & paste a răspunsului dat de @Pikachu99 este :
http://www.retetecalamama.ro/......eteta.html


Toate cele bune.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru Pikachu99):

Încă o observaţie ( sau un sfat ) :

Dacă observi că un alt user ( în acest caz @AndraXela13 ) a dat ACEEAŞI reţetă ÎNAINTEA ta ( cu vreo 20 de minute ), ar fi INDICAT să dai o altă reţetă ( un alt răspuns ).
Dând exact aceeaşi reţetă se poate presupune că i-ai copiat răspunsul!

Asta pe viitor, bine-nţeles.


Pentru mai multe detalii despre regulile de pe site POŢI citi :
http://www.tpu.ro/termeni-si-conditii

http://www.tpu.ro/intrebari-frecvente

Toate cele bune.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru AndraXela13):

Bună, @AndraXela13!

Când dai copy & paste la un pasaj/răspuns luat de pe alt site TREBUIE să INDICI şi pagina/linkul de unde l-ai copiat!

În caz contrar ÎNCALCI Regulamentul TPU!

Pe viitor, te rog să indici ŞI sursa de copy & paste.

De data asta o s-o fac eu în locul tău!


SURSA de copy & paste a răspunsului dat de @AndraXela13 este :
http://www.retetecalamama.ro/......eteta.html


Toate cele bune.

| papusica987 a răspuns:

Acest chec simplu, dar extrem de delicios, a fost prima mea reusita culinara tongue
L-am incercat pentru prima oara cand eram doar un copil, dar il prepar si acum cu aceeasi incantare, semn ca este menit sa fie facut cu drag si peste ani si ani happy
E grozav si asa simplu, cu o "picatura" de cacao in mijloc, dar e bine de stiut ca poate fi foarte usor modificat si innobilat si cu alte minunate arome (vanilie, lamaie, rom), ori imbogatit cu fructe, nuci (chiar si de cocos tongue ) sau ciocolata…
Reteta o am de la matusa mea Fany, care e o bucatareasa desavarsita si stie sa gateasca…si mult si bine happy )

Reteta
Ingrediente

2 oua
1 cana zahar
1/2 cana lapte
1/2 cana ulei
2 cani faina
1 plic praf de copt (10 g.)
2, 3 linguri cacao, pentru efectul marmorat

| adinaiuliana a răspuns:

Compozitie: 3-4 oua, 1 jumatate cana zahar, 1cana ulei, o canita de lapte, 3 cani de faina, 1 plic de praf de copt, cacao.
Preparare: Se bate zaharul cu ouale, dupa se adauga ulei si lapte, apoi faina si praful de copt.La urma se pune 1 cana din compozitie cu cacao. Forma se unge cu ulei si se stropeste cu putina faina apoi pui compozitia la copt.
Se pune la 170 grade, 50 de minute.

Întrebări similare