Ce ai luat tu, probabil ai cumparat zer "indulcit" cu... apa.
Adica diluat cu apa, care-i mai ietina.
Zerul intr-adevar este acrisor. La piata, cand cumperi, este bine sa te uiti la consistenta si culoare, eventual sa si gusti "zerul" (dupa ce l-ai platit, in fata vanzatorului)!
La vedere, prin "sticla":
- Zerul trebuie sa aiba o culoare usor galben-verzui, cu mici bucatele de resturi de branza plutind in el.
- Gustul si mirosul este specific.
Daca nu corespunde, ceri banii inapoi si mergi la alt vanzator!
Așa trebuia să explice eu am crezut că vrea să facă ceva
Și pentru mine suna atât de oribil
Ca și când ar spune cineva că a mers să cumpere lături
Imi cer scuze chiar nu breau să supăr pe cineva!
Poate ca sunt unele arhaizme regionalizme
Ce ar teebui traduse pentru marea masă a ascultătorilor ce folosesc acel cuvànt zer pentru zer
Zerul proaspat, care ramane de la scurs branza este dulceag. Apoi se acreste dupa 2-3 zile.
Multumesc. De cand tot discut a inceput sa se acreasca. Cu tot frigul de afara.
Dar cand e acru zerul? Când se acrește. Îl lași 2-3 zile afară, până
îți place cât e de acru.
LisaJulie întreabă: