Creveti cu usturoi
Ingrediente:
800 g de creveti cruzi
5 linguri de ulei de masline
7 catei de usturoi, curatati si tocati marunt
1 ardei rosu iute, uscat, tocat marunt
3/4 ardei kapia rosu tocat marunt
sare de mare
piper mix (rosu, negru si alb)
1 lingurita patrunjel tocat marunt
1/2 lamaie (zeama)
Preparare:
etapa 1
Mod de preparare:
Spalam foarte bine crevetii, le indepartam capul printr-o simpla rasucire si apoi tragem.
Rupem piciorusele, cochilia o desfacem usor de pe corp lasand coada intacta pentru aspect si le scoatem intestinul cu ajutorul unui cutit cu care facem o crestatura longitudinala, pe spatele lor.
etapa 2
Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mare.Adaugati usturoiul, ardeii uscati si kapia, putina sare si piper proaspat rajnit.Prajiti totul la foc mic aproximativ 1 minut, pana cand usturoiul incepe sa se rumeneasca usor.Adaugati imediat crevetii in tigaie, presarati cu putina sare si piper, mariti flacara si prajiti-i pe fiecare parte aproximativ 1- 1/2 minute,pana cand devin opaci si de un roz aprins.
Stropiti cu zeama de lamaie si opriti.
Aranjati crevetii pe un platou cald, turnati deasupra sosul aromatiozat, delicios cu adevarat, presarati patrunjel tocat si serviti cu paine neagra cu seminte.
Dupa gust, mai adaugati zeama de lamaie.
Sunt atat de suculenti, carnosi...iar sosul o sa-l stergeti din farfurie cu un colt de painica!
etapa 3
Pofta buna
Ingrediente si cantitati:
1/3 ceasca unt
3/4 kg pana la 1 kg de creveti proaspeti, curatati si decorticati
4-6 catei de usturoi de dimensiuni medii, curatati si tocati
1/3 ceasca patrunjel proaspat, tocat
2-3 linguri zeama de lamaie
sare, dupa gust
Mod de preparare:
1. Intr-o tigaie de dimensiuni mari, lasa untul la topit, pe foc mic, timp de 30-45 de secunde (pana cand untul nu mai face spuma).
2. Adauga crevetii si usturoiul si prepara un sote pe foc mediu. Lasa tigaia pe foc timp de 4-5 minute si intoarce crevetii de pe o parte pe alta, pana cand acestia devin roz.
3. Adauga patrunjelul, zeama de lamaie, sarea si amesteca bine.
4. Indeparteaza tigaia de pe foc si serveste imediat, cu o garnitura de orez sau o salata.
5. Se obtin 4 portii.
Http://www.retetecalamama.ro/......uroi.html; http://retete.eva.ro/aperitive/creveti-cu-usturoi-articol-12032.html
Sper ca ti-am fost de ajutor!
Conform Regulamentului TREBUIE indicată şi "sursa" de la care s-a COPIAT!
SURSA : http://www.petitchef.ro/......id-1502882
Http://www.retetecalamama.ro/......turoi.html
http://www.gustos.ro/......dfood.html
http://retete.eva.ro/aperitive/creveti-cu-usturoi-articol-12032.html
http://www.e-retete.ro/retete/creveti-cu-usturoi
http://retete.acasa.ro/mancare-35/creveti-cu-lamaie-si-usturoi-8169.html
http://vinul.ro/......turoi.html
Conform Regulamentului TREBUIE indicată şi "sursa" de la care s-a COPIAT!
SURSA : http://retete.eva.ro/aperitive/creveti-cu-usturoi-articol-12032.html
Ok, nici o problemă ( ţi-am spus doar ca să şti pe viitor ).
Toate cele bune.
LisaJulie întreabă: