Aici ai niste retete: http://www.scribd.com/doc/81073140/6/Idei-de-mancaruri-de-post-fara-ulei Aici ai niste retete Romanesti:http://www.reteteculinare.ro/ Aici niste retete Americane: http://www.bucataras.ro/retete-traditionale/statele-unite Aici niste retete Italienesti:http://www.mondocucina.ro/content/Retete-italiene/ Si aici niste retete Frantuzesti:http://www.mondocucina.ro/content/Retete-frantuzesti/ Daca vrei mai multe mancaruri/retete din alte tari intra aici :http://www.mondocucina.ro/ Sper ca te-am ajutat!
Clatite cu sos de atrar sau salata cezar salata
friptura - piept de pui
cateva feliute bacon (rumenite)
1-2 rosii
ceapa rosie sau verde
2-3 oua fierte tari
branza daneza(feta) sau parmezan razuit
crutoane
Dressing: 2-3 linguri ulei de masline zeama de la o lamaie sau otet (1 lingura) 1 lingura mustar 1 lingura maioneza 3 catei de usturoi (pisati) + Pregatim gratarul din piept de pui (carnea trebuie condimentata: piper, sare, curry, cilly, busuioc, oregano, maghiran, praf de usturoi), iar feliutele de bacon le prajim, apoi le vom taia bucatele.
Taiem rosiile feliute, oaule - rondele, ceapa - marunt.
Pregatim dressingul: amestecam toate ingredientele si adaugam putina apa ( eu am pus 1/2 pahar).
Spalam si stergem frunzele de salata, apoi le rupem.
Atentie: salata Cezar nu trebuie amestecata, foarte mult cconteaza ordinea ingredientelor.
Primul strat: salata, rosii, ceapa, oua, buctele gratar, bucatele bacon, piper, dressing (1/2 din cantitatile pregatite).
Al doilea strat: salata, rosii, ceapa, oua, bucatele gratar, bucatele bacon, piper, dressing.
In final: bucatele branza sau parmezan ras si crutoane.
Http://www.petitchef.ro/retete/cartofi-frantuzesti-la-cuptor-fid-515059 si in general sitele e foarte bun.succes
Hei, Nuke, cum drequ' impusti tu zombie aia daca mananci numai porcarii?! Nu stii ca americanii sunt cei mai umflati diabetici din lume?
OK, vrei sa te ingrasi californiceste... fine with me!
hai sa-ti dau o reteta de rack eldorado, ca e vara si eu mai mult gratare fac pe-afara (plus ca innebunesc vecinii de pofta de la mirosul de prajeala)
Deci te duci la Carrefour, si ceri sa-ti taie un tambal de juma' de metru, direct din carcasa, dar fara sorici. Astia au niste porci de friptura, mai fragezi, o placere sa-i hacuiesti.
Boon, il iei acasa, si il marinezi cum zic eu aici:
1 paharut de whisky Hennesey; un pumn de rozmarin si usturoi zdrobiti bine in mojar, impreuna, si stoarsa o lamaie verde (lime) peste ei, plus 2 linguri de zahar (brun, neaparat!). niste mix de piper in 3 culori peste ei, un fir de sare gema, si gata!
Boon, tarasenia asta o impachetezi intr-un celofan, si o tii noaptea in frigider sa vorbeasca singura.
A doua zi faci un foc misto de carbuni, si impachetezi toata povestea intr-o folie de aluminiu (3 straturi, partea lucioasa spre interior). Inclusiv zeama, plus un fir de cimbru.
Pui cativa cartofi in folie de aluminiu pe jar, nu uita sa fie mari, cu coaja, taiati in doua, si cu o felie de prosciutto la mijloc). pui tambalul (rack-ul in texana) pe gratar, si lasi totul sa pritoceasca jumatate de ora, dupa care intorci inca jumatate de ora atat cartofii, cat si rack-ul, pe partea cealalata.
Boon, poti sa le pui de cand a pornit jarul, fiind in folie de aluminiu nu patesc nimic, stai fara grija!
Deci dupa o ora jarul e linistit, cartofii sunt facuti, ii scoti de pe foc, rasfiri jarul, si despachetezi rack-ul din folie. Vezi sa nu lesini de la miros!
Il stropesti intens cu tabasco, ca sa fie picant, cum le place la gringo, si il mai tii cate 5 minute pe fiecare fata direct pe gratar, ca sa se zvinte si sa capete o coaja crocanta... mmmm!
Cam asta e cu cina texana! mai bagi si un porumb fiert la garnitura, o cheese-pie la desert, vreo 3 beri Miller sau Coors (Bud e numai pentru negri!), si esti un cowboy desavarsit!