Da, daca esti vegetarian nu ai voie sa mananci carne, oua si lactate. Dar totusi, daca vrei sa incepi stilul as ta de alimentatie e bine sa ai macar 18 ani sau aproape 18, pentru ca organismul are la inceput nevoie de toate substantele hranitoare, care nu se gasesc doar in fructe si legume.
Daca vrei sa fi vegetariana "curata" nu ai avea voie sa mananci vreun produs de origine animala adica carne, lapte, oua, miere...tot ce provine de la animale
Poti incerca intai un regim fara carne, dar cu oua si produse lactate-totusi esti in crestere si ai nevoie de calciu. Dupa un timp, daca te simti ok poti renunta si la ele.
Aici o să găseşti super reţete: http://ligiapop.com/retete-vegane-fara-foc/
Sau caută pe net: nutritie vegan
Albina e insecta. Insectele sunt o clasa de animale nevertebrate.
Mai simplu, tot ce e viu dar nu e om inseamna ca e animal. Mierea e facuta de albine, adica vine de la animale, asa cum vin ouale si laptele, deci nu ai voie sa mananci nici miere.
Dar lasand la o parte povestea cu mierea, ce ti-a venit de vrei sa fii vegetariana? Omul de cand a aparut pe pamant mananca carne, de ce vrei sa incalci o regula a naturii? Oricum nu vei putea ramane vegetariana, dupa maxim 1 saptamana fac pariu ca vei ataca frigiderul si vei devora toata friptura, ouale, carnatii si salamul din el.
Multumesc pentru explicatie, acu iti raspund la intrebare, pai, am vazut un video pe youtube despre niste vaci, fiind ucise si chestii si mi-a deschis ochii, carnea e dezgustatoare si nu cred ca voi mai manca vreodata carne in viata mea, vreau sa fiu sanatoasa si plina de energie, nu vreau sa am cancer (stii ca cancerul e provocat de carnea de animale?) si nici nu vreau sa mananc carne de animal ucis cu brutalitate, de un animal care a suferit, nu vreau asta, doar Dumnezeu a spus 'nu ucide', dar noi ce facem? Ucidem, mancand carnea de animal-reiese ca-l ucidem, si totusi in ziua de azi carnea este prefacuta in diferite chimicale ca sa arate bine, proaspat, delicios, AHA!, faci pariu? Hai sa facem pariu!
Nu trebuie sa devi vegetariana si sa manci cu cap adica cate un pic din toate,fructe pentru vitamine,legume crude,carne de peste,ficatul de pui,oua,lactate,lapte,gandeste ca noi suntem programati sa le mancam de asta existam de asta exista si ele,evita ce nu-i natural,mezeluri, fast food, chipuri, totul cei facut de om e otrava curata pentru organism, fa mult sport e foarte important
Gandeste ca se tai paduri mor si animale si natura moare ca sa plantam grau si porumb, impactul e mult mai mare una e sa tai un copac alta e sa tai un animal e o diferenta mare una importanta pentru ecosistem, aerul, temperatura, animalele si multe alte lucruri tin de padurile taiate pentru a planta cereale a deveni vegetarian nu e o solutie a inventa o pastila da este
Zici ca a deveni vegetarian nu e o solutie? Pentru cine sa fie o solutie? Pentru oamenii din jurul meu? Ha, oentru mine e o solutie, mai putine elemente ce-mi strica sanatatea, pentru animale e o solutie-mai putine animale ucise cu brutalitate, pentru natura e o solutie-ii acceptam vitaminele, ierburile, fructele, legumele, etc. Pentru oamenii din jurul meu nici nu caut solutii, nu am grija de ei, nici nu ma intereseaza, eu vreau ca EU sa fiu sanatoasa, sa am o viata cat mai stabila si energica, si animalele mai fericite,
Hai sa facem o mica comparatie aici! Tu zici sa plantele nu exista ca sa fie mancate de oameni, aha, deci, uite, cand ucizi un animal el striga, nu? ceea ce inseamna ca sufera, dar cand iei un fruct din pom sau telina din gradina sau mai stiu eu ce, un morcov din pamant ele striga? nu, ele nu sufera, pe cand animalele-da!
Cine taie padurile? Eu zic de plante mici, cu toate ca sunt oameni care planteaza pomi/copaci in fiecare zi, deci nu-ti fa griji de asta, chiar si eu am plantat vreo 5 pomi anul asta. Cand se taie o padure suferim cu totii, dar cine-o taie? Omul, omul face pe oameni si animale sa sufere. Dupa cum am mai spus, iarasi suferinta din cauza omului...
Cerealele au nevoie de spatiu pentru a creste plus ca pamantul este otravit cu chimicale,pesticide,omul face mult rau, dar a deveni vegetarian nu este o solutie, sunt animale care cresc fara sa moara in conditi brutale cele de la tara, porci care traiesc maxim cat pot crescuti natural, gaini etc alege bio
Daca animalele crescute in conditiile de la tara sunt menite sa moara si asta e bine, atunci excuse me, what? Si nu cred ca ai dreptate, terenurile pentru cereale sunt destule, nu cred ca oamenii defriseasa padurile pentru asta, nu am auzit sa defriseze paduri in ultimele 2 luni. Dar inand cont de asta, ca e daunator pentru Terra si pentru noi insine, sunt asa de multe lucruri daunatoare pe lumea asta. Bine trecem la animale, ele fiind ucise se razbuna pe om, pe cela ce l-a mancat, 'daruindu-i' cancer sau boli, gen: insuficienta cardiaca, litiaza renala cu oxalati, arterita obliteranta, colita de putrefactie, alergia, celulita, constipatia, acnea, diverse tulburări hormonale, etc.
Draguto, pai, pestele nu contine carne?
Un corp sanatos are nevoie si de proteina animala. Omul este omnivor, adica "papa tot, ca-i prinde bine"
Faza asta cu "mananc doar iarba" este aiurea. Daca doresti un regim alimentar mai usor, poti opta pentru unul ovo-lacto-vegetarian. Pofta mare!