| Anonima2018 a întrebat:

Buna!
Sunt o fată de 11 ani.
Parintii mei se cearta de 5 luni in continu si eu impreuna cu fratele meu trebuie sa asistam la toate certurile, bataile si amenintarile.
Dati-mi un sfat cum sa o conving pe mama sa nu îi mai fie teama de divort!
Va rog foarte mult ajutati-ma!

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Alina2k18: Sa divortezi in principiu nu e greu, dar daca e violent, ce te faci cu nebunul?

Anonima2018: obisnuieste sa bea?
Doar de 5 luni e asa?
Cunosti motivul acestei transformari?
Sunt banii o problema, sau e pe fond nervos asa?
Poate se crede inselat?

Aveti unde sa va mutati, toti 3, in caz ca se lungeste cu divortul?
Stii bine ca in ciuda a tot ce se intampla, el ca tata, are dreptul sa nu acorde divortul.

Cat despre cum s-o convingi pe mama ta... raspunsul e: GREU, daca ea singura nu realizeaza ca va face rau voua, pe langa ca-si face rau ei.

Divortul in situatii limita ca aceasta, e singura cale prin care poti pune capat bataii de joc la adresa demnitatii tale.
Daca mama ta isi imagineaza ca ii va fi greu sa "ramana pe drumuri" cu 2 copii, e foarte adevarat.
Dar infinit mai greu ii va fi cand, Doamne fereste, tatal tau o va lovi din greseala, fie pe ea, fie pe voi, si cine stie unde se ajunge.
Spune-i ca daca ea nu are de gand sa faca nimic sa nu mai traiti cu groaza fiecare clipa, TU suni la politie si la Protectia copilului.

Divortul nu e chiar "BauBau", sa nu stii ce te asteapta dupa.
Va fi greu, dar daca sunteti o echipa, va veti descurca cu siguranta, asa cum se descurca multi altii.
Singurul lucru pentru care imi fac griji, e cum va reactiona tatal tau.

12 răspunsuri:
| alina2k18 a răspuns:

De ce nu suni la politie? 112?
sAu numarul copilului 116 111
NU este normal ca la 11 ani sa asisti la ce se intampla acolo!
In conditiile in care tatal tau o bate pe mama ta fa-ti curaj si suna la 112, te rog!

| Violleta2022 a răspuns:

Ia-l pe fratiorul tau si mergeti la bunici!
Spuneti-le bunicilor ce se intampla cu parintii tai si vor vorbi ei cu parintii tai.

| FaraNume1245 a răspuns:

Și tu pe femeia care vă pune în pericol conștient și nu face nimic în privința asta o numești "mamă"?

| Anonima2018 explică (pentru Violleta2022):

Pai noi il avem decat pe tatal tatalui meu si el stie si o sprijina pe mama, dar din partea mamei nu avem pe nimeni

| Anonima2018 explică (pentru FaraNume1245):

Da pentru ca ea imi este laturi si ma iubeste foarte tare si eu pe ea la fel!

| Anonima2018 explică (pentru alina2k18):

Dar nu am curajul sa sun la politie sau la telefonul copilului

| anonimg a răspuns:

Www.adra.ro vă poate ajuta dacă apelati la această organizatie. Veti primi cazare, hrană, suport pentru a merge la scoală, inclusiv consiliere juridică pentru mama voastră. Toate gratuit.

| FlowInCuvinte a răspuns:

Doamne...

| minrest a răspuns (pentru alina2k18):

Alina, de ce nu te uiti un pic inainte, cand dai un sfat? Vine politia, constata ca se face scandal, ii amendeaza cu 2000 de lei si pleaca. Dar tu ce credeai?

| minrest a răspuns (pentru Violleta2022):

Adica sa fuga de acasa? Sa se duca aiurea pe capul bunicilor? Bunicii stiu deja, ce vrei sa le faca bunicii?

| alina2k18 a răspuns (pentru minrest):

Nu e chiar asa cand sunt 2 copilasi la mijloc...

| minrest a răspuns (pentru alina2k18):

Pai de ce nu imi spui tu ce face politia? Sau propui sa fie institutionalizati? Eu am facut voluntariat la o casa de copii. Nu cred ca vrei sa stii cum se abuzeaza copiii intre ei, si cum sunt abuzati de educatoare.