| ruxi a întrebat:


Ajutati-ma va rog cu o reteta simpla, cea mai simpla de negrese! Multumesc anticipat! :*

13 răspunsuri:
| ViseInCeata a răspuns:

Ingredinete:
1 ou
1 cană zahăr
2 căni făină
1/2 cană ulei
1 cană lapte
2 linguri cacao
3 linguri gem
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1 cana ~250 gr.
Toate ingredientele se pun într-un bol şi se amestecă cu o lingură de lemn sau cu un tel.
Compoziţia obţinută se toarnă într-o tavă în care am pus hârtie de copt şi se lasă la cuptor aproximativ 35 minute (se face testul scobitorii şi când iese scobitoarea uscată înseamnă că prăjitura este gata)

| ViseInCeata a răspuns:

Pofta bunabig grin

| Fatamuntilor a răspuns (pentru ViseInCeata):

Corect era daca precizai sursa!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
NEGRESE
1 pahar mare de lapte, 1 pachet de unt, 400 grame de zahar, 400 grame de faina, 5 oua de gaina, 50 grame de cacao, 1 praf de copt, nuci tocate marunt, 1 esenta de rom, 1 cutie mica de Finetti.
Intr-o cratita, pui laptele, pe foc mic, zaharul, untul si cacao si fierbi pana se topeste zaharul, apoi o lasi la racit. Dupa ce s-a racit compozitia, adaugi pe rand galbenusurile, albusurile batute spuma tare, faina, esenta de rom si praful de copt si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Ungi tava cu ulei, torni compozitia, pui nucile maruntite si o dai la cuptor, la foc potrivit, pentru 25 de minute.Cand scoti tava din cuptor, intinzi crema Finetti.
O portionezi rece!
Te pup!

| Fatamuntilor a răspuns (pentru anonim_4396):

Un copy -paste poate sa dea oricine.Era corect daca precizeai sursa. AVEAM pretentii de la un campion.

| morningstar a răspuns:

Intotdeauna fac reteta asta de negresa si iese foarte buna:
http://caietulminuni.blogspot.ch/......olata.html

| suităr a răspuns:

Ingrediente
Apa 1 pah eu am folosit un pahar de 300 ml pentru toate ingredientele
Zahar 1 pah
Ulei de floarea soarelui 0.5 pah
Gem de casa 4 linguri sau dulceata - eu am pus dulceata de cirese
Cacao pudra 3 linguri
Praf de copt 1 lingurite
Faina alba calitate superioara 2 pah tot de 300 ml
Fructe uscate(stafide, caise, prune, etc) 1 pah Puneti sau amestec sau unul din ele care va place mai mult - puteti sa nu le puneti deloc daca nu aveti sau nu va place
Nuci 100 g o mana de nuci pisate sau nuca de cocos

Amestecati apa, zaharul si uleiul.

2
Faina se amesteca cu praful de copt si cacao si se adauga la amestecul de mai sus.

3
Amestecati bine cu un tel sau mixer sa nu fie cocoloase, apoi adaugati gemul si mai amestecati o data.

4
Urmeaza nucile pisate si fructele uscate taiate bucati mai mici, dupa preferinta. Eu am pus caise si prune uscate. Amesetcati bine toata compozitia.

5
Turnati aluatul intr-o tava de cuptor adanca asternuta cu hartie de copt - eu am folosit o tava rotunda de 28 cm diametru.
Daca vreti cantitate mai mare de prajitura dublati cantitatea de ingrediente.

6
Puneti tava la cuptor pentru 35-40 de min la o temperatura medie, eu am pus 200 de grade. Probati cu o scobitoare inainte s-o scoateti.
Dupa ce s-a copt o lasati sa se raceasca complet apoi o taiati.

7
Se poate servi cu zahar pudra deasupra, scortisoara, nuca de cocos sau ciocolata de post topita.
Cea mai buna varianta dupa noi, a fost asa simpla fara nimic, dar na... trebuie sa o facem si putin frumoasa happy
Pofta Buna!
PS. Recent am descoperit si aceasta reteta de prajitura negresa pe site-ul samancam.ro

Cantitate: 1 kg (10 portii) Timp de preparare: 45 min Dificultate: usor Timp total de pregatire: 20 min
Sursa: Blogul Laurei Sava

| Fluffy69 a răspuns:

Uite aici :http://www.stilulmeudeviata.ro/......ibila.html reteta asta am gasitomai demult si o face si bunica mea. Te asigur ca e foarte buna, cel putin mie imi place! Sper ca te-am ajutat :)!