Gelatina granule se pune într-o cană şi se toarnă peste ea apă rece ca s-o acopere (cca.100 ml apă la 10 g gelatină). Se lasă 10 minute la înmuiat. Veţi observa cum granulele se vor hidrata umflându-se. Pentru a hidrata foile de gelatină, puneţi-le la fel într-un vas cu apa, apoi scurgeţi-le uşor.
Se pune apoi la încălzit în bain marie sau direct pe foc şi se amestecă încet până la dizolvarea totală. ATENŢIE, nu trebuie să fiarbă! Temperaturile ridicate distrug albumina din gelatină şi aceasta nu se va mai încheagă. Luaţi-o de pe foc imediat ce s-a dizolvat.
Se lasă să se răcească uşor, cca. 1 minut. Trebuie să aibă consistenţa unei smântâni. Se amestecă apoi cu alte compoziţii (cremă, frişcă, fructe, iaurt etc.) în funcţie de reţeta preparată.
Dacă e preparată corespunzător gelatina trebuie să aibă consistenţa unui gel elastic, transparent.
Deci, dupa ce o las 10 minute o pun intr-o craticioara si napoi in alta cu apa si la foc mic, dar in craticioara in care pun gelatina dupa 10 min mai trebuie sa pun apa?
ca ai zis ca trebuie sa se dizolve adica mai oun apa pana se dizolva si se form gelatina?
Simplu,pui apa cu gelatina intr-un bol si il lasi sa se faca asemenea gelatinii, mi se pare ca scrie si pe pachet
Bună!
Vezi detalii la linkul :
http://gatestetioviatafrumoasa.blogspot.ro/......atina.html
http://www.megamarket.ro/gallery/large/6/dr-oetker-gelatina-alba-1.jpg
http://www.megamarket.ro/......tina-1.jpg
Toate cele bune.
DaciaRomania întreabă: