Îngheţată:
1 litru lapte, 1/2 baton de vanilie, 175g zahăr, 30g zeamil(amidon de porumb), 3 oua.
Se fierbe laptele cu vanilia, şi se adaugă zeamilul dizolvat în puţină apă rece.Separat se freacă ouale cu zahărul, şi se toarnă peste conpoziţia preparată înainte, amestecând mereu până se leagă bine, apoi se trece printr-o sită fină şi se pune la îngheţat.
Nah!
Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 litru lapte
350g zahar
8 oua
o esenta oarecare (cafea
cacao
vanilie
ciocolata
zahar ars etc.)
1 lingura amidon
Mod de preparare:
Se desface amidonul cu putin lapte, se adauga zaharul si esenta dorita si se fierbe. Se ia de pe foc si se rastoarna cite putin peste ouale batute intr-un castron. Se pune din nou la foc mic si se amesteca pina se ingroasa si lingura ramine imbracata. Nu se fierbe. Se strecoara prin sita, se lasa sa se raceasca si se pune la inghetat.
Da multumesc dar pe asta am gasit-o si eu pe net eu vreau retete care le stiti voi... daca se poate
Pai pui vanilie si lapte si apoi bagi la inghetat. Glumeam!
ok acum serios am o pofta de inghetata si vremea de afara e naspa si nu vreau sa ma duc la magazin
Of,nu ai si tu un magazin aproape? Ca no-i muri sa mergi sa-ti cumperi inghetat. Ti-e chiar pofta de inghetata cu lapte? Alta inghetata nu ti-e pofta?
nu neaparat de lapte dar altceva nu am cu ce sa pot face inghetata
RETETA INGHETATA DE CAPSUNI:
Ingrediente pentru inghetata de capsuni:
3 galbenusuri de ou, batute
250 mililitri lapte
250 mililitri smantana
100 grame zahar
2 cani de capsuni
1 lingurita de esenta de vanilie.
Cum se prepara inghetata de capsuni:
Spala bine capsunile si curata-le coditele, clateste-le apoi si usuca-le cu un prosop de hartie.
Intr-un castron zdrobeste capsunile, impreuna cu 50 de grame de zahar. Dupa ce ai obtinut o crema, da castronul la frigider.
Intr-o cratita amesteca galbenusurile cu lapte, sare si zaharul ramas. Pune cratita la foc potrivit si las-o sa se incalzeasca, pana la punctul de fierbere. Amesteca mereu iar cand simti ca se apropie de punctul de fierbere, ia cratita de pe foc.
Transfera amestecul intr-un castron si lasa-l sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, da-l la frigider pentru aproximativ trei ore, timp in care va trebui sa amesteci in el din cand in cand.
Dupa ce s-a racit, pune in amestec smantana si vanilia iar apoi incorporeaza-l peste crema de capsuni. Mixeaza bine componentele, apoi pune-le intr-un vas pe care il folosesti pentru a pregati inghetata si sa-l la congelator. Daca ai un aparat special pentru facut inghetata, il poti folosi, urmand instructiunile de folosire pe care le are.
Cum se serveste inghetata de capsuni:
Se serveste rece.
O poti decora cu un strop de frisca, cateva felii de capsuna sau frunze de menta.
Buna,Mallyna!
Iti propun aceasta reteta:
INGHETATA DE PIERSICI
2 pahare piure de piersici(pulpa), o lingura de zahar, 1 pahar de lapte, 3 pahare de smantana sau 4 pahare de frisca, 1 pahar de zahar, 1-2 linguri de zeama de lamaie, putina sare.Se curata 300-400 g de piersici(bine coapte) de coaja, se taie in felii subtiri, se presara cu zahar, se amesteca si se pun la foc mic sa fiarba inabusit cateva minute, amestecand mereu, sa nu se prinda de vas.Cand se racesc se trec printr-o sita inoxidabila si se masoara cantitatea necesara.In putin lapte caldut, sau in frisca, se dizolva 1/2 lingurita de zahar si 1 varf de cutit de sare.Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga piureul de piersici combinat cu smantana sau cu frisca.Compozitia omogenizata se pune intr-un vas adanc si se da la frigider.
Inghetata se serveste ca atare in cupe sau ornata cu sos dulce de rom.
-Reteta preluata din caietul mamei mele!
Sper sa-ti fie de ajutor cat de cat!
Te pup!
Ce zici de asta: Ingrediente si cantitati:
4 oua
4 linguri de lapte praf
200 g. zahar (8 linguri)
200 g. apa
2-3 linguri cacao
Mod de preparare:
Se amesteca galbenusurile cu laptele praf, zaharul, apa si cacao. Se pune compozitia pe foc in baie de apa (adica puneti o cratita cu apa la fiert si recipientul cu compozitia deasupra acesteia). Se lasa pana cand apa da in clocot de 2-3 ori. Se raceste si se amesteca cu albusurile batute spuma.sau ce zici de reteta asta :Ingrediente si cantitati:
150 g. zahar
200 ml. lapte
un ou
20 g. cacao
un plic de zahar vanilat
500 g. frisca.
Mod de preparare:
Laptele, zaharul si oul se fierb la foc potrivit, amestecand continuu. Dupa ce se ia vasul de pe foc, se adauga praful de cacao si zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca. Separat, se bate frisca, se toarna compozitia peste frisca batuta, amestecand usor pana la omogenizarea compozitiei. Se toarna apoi in forme care se pun la congelator. sau inhetata cu iaurt si ciocolata alba Timp de preparare:
15 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
• 100 gr ciocolata alba (eu am folosit 50 gr ciocolata alba cu bucati de banane si 50 gr ciocolata alba cu bucati de capsuni)
• 400 gr iaurt
• 200 ml lapte
• 5 linguri zahar pudra
• 2 lingurite esenta de vanilie
Mod de preparare:
1. Se da iaurtul prin strecuratoare si se amesteca cu laptele, zaharul pudra si vanilia.
2. Se topeste ciocolata la bain-marie. Dupa ce s-a topit, se amesteca cu 3 linguri din amestecul cu iaurt.Se adauga ciocolata in compozitia cu iaurt si se amesteca bine.
3. Se da compozitia obtinuta la congelator pentru 4-6 ore, pana se intareste, amestecand din cand in cand pentru a impiedica formarea cristaleleor de gheata. pentru mai multe retete intra pe site ul asta http://www.retete-gustoase.ro/retete-inghetata-cu-lapte?pn=2
Mama si eu vroiam sa spun ce a spus si fara matania se pare ca n-am ce sa zic totusi.
anonim_4396 întreabă: