Vinul alb, rosu (18-20 grade celsius )
berea (5-9 chiar 0 grade)
sampania (8-10 grade)
funda?
Vin rosu 17-18 grade (temp camerei)
vin alb 10-12 grade
sampania se bea rece pana in 5 grade (lucru care faciliteaza si deschiderea ei fara prea mare deranj)
berea nomal se bea ca vinul alb, daca vrei sa-i simti gustul si sa nu o bei de sete, dar poti sa o racesti mai ales vara
Temperatura de degustare/servire DEPINDE de tipul vinului - exemple :
* Vin Sagio, Sauvignon Blanc 2009 sec - Temperatura de servire: 8÷10 °C.
* Vin Sagio, Cabernet sauvignon + Feteasca neagra ( cupaj ) 2009, demisec - Temperatura de servire: 18 °C.
* Vin Golia 2007 ( alb sec ) - Temperatura de servire: 10 °C.
SURSA : http://www.degustarivin.ro/degustare-de-vin-sagio/
LisaJulie întreabă: