Ambalajul de aluminiu creeaza scantei in cuptor, nu trebuie introdus in cuptor metale, vezi aici http://adevarul.ro/......index.html
Cuptorul functioneaza stai linistit/a.
Se observa ca nu ai topit niciodata unit intr-o cratita gen, sau tigaie. Untul contine atat grasime cat si apa garantat, a sarit acea scanteie pentru ca "microunde" si pentru ca deja se topea la propriu. Nu cred sa nu mai mearga cuptorul din chestia asta, doar ca nu trebuie sa bagi unt sau untura gen, aia mi se pare ca ia foc
Ambalajul este metalic. Folie de aluminiu. In cuptorul cu microunde nu se introduce nimic metalic sub nici o forma. Oricum, daca nu se intampla asta il adunai cu lingura. Deci tot o prostie faceai. Poate ai noroc sa se fi ars doar siguranta din interior.In cazul asta se inocuieste siguranta cu alta si va merge. Cineva care se pricepe ar trebui sa faca asta, nu tu.
Uite aici, te contrazic la chestia cu metalic. Untul poate fi si in ambalaj de hartie. Uita-te pe net. Tocmai de aia i-am si raspuns altfel eu. Pot fi si din aluminiu dar si din hartie, iar microundele topesc sau incalzesc, dar daca ai fi topit untul vreodata pentru prajituri de exemplu, ai fi vazut cum sare practic din ele, si cum se face...
Ambalajul untului este de vina, chiar daca este din hartie, verifica daca nu are inscriptionat pe el ceva metalic, codul de bare sau o "reclama"...am patit-o si eu cu multe ambalaje care aveau ascunsa cate-o steluta de aluminiu. Cuptorul ar trebui sa mearga. Nu uita sa scoti untul de acolo.
Nu am vrut sa topesc untul, am vrut doar sa il inmoi. Stiu cum se topeste untul.
Nu ai voie sa bagi in cuptor nici un vas sau ambalaj ce contine argjntiu sau auriu. face flama imediat.
In tocmai! Daca stiai cum se topeste untul, trebuia sa iti dai seama sincer ca, daca il pui la microunde pentru cateva secunde numai, acel cuptor are peste 800 watt! Este >= cu puterea disipara de flacara aragazului daca ma pot exprima asa. Restul raspunsului meu vine de la sine, precum si restul raspunsurilor celorlalti useri.
De acord cu tine.Sare, că mai are si apa dar nu face scanteie. Crede-ma, ca am stricat cu ceva ani in urma un cuptor cu microunde. Bagasem o gamela de aluminiu sa-mi incalzesc mancarea pentru la pauza de masa. Noroc ca nu m-a vazut nimeni. Am mancat mancarea rece. Electricianul care l-a reparat a spus asta cu metalul. Eram langa el, ca sa aflu care a fost cauza.
Cuptorul de microunde incalzeste materialele care se comporta ca scurtcircuit pentru unde electromagnetice.
Astfel, toata energia generatorului de microunde se concentreaza pe asemenea materiale introduse in cuptor:
- metale (obiecte metalice sau chiar si vopsele, cum sunt ornamentarile aurite pe farfurii, staniol, folie de aluminiu, linguri, furculite, cutite, etc.)
- grasimi (untura, unt, carne cu continut de grasimi, etc)
- lichide conducatoare de elctricitate (apa, sucuri, supe, ciorbe, alte alimente).
Metalele absorb integral energia, ceea ce duce la arderea generatorului de microunda, dar pot aparea si efecte luminoase.
Grasimile se comporta ca artificiile: sunt improscate si murdaresc interiorul aparatului, rareori apar si efecte luminoase.
Este bine sa folosim pentru incalzirea mancarurilor cutii speciale pentru microunde, cu capac, astfel nu se murdareste interiorul cuptorului.
In nici un caz sa nu introducem "la incalzit" materiale care contin metale, nici chiar in compozitie chimica!
User252426 întreabă:
Radu132ysys întreabă: