Buna!
MAIONEZA
1 galbenus crud (sau 1 galbenus crud + 1 galbenus fiert), 1 lingurita mustar, 250 ml ulei, sare, suc de lamaie.
Intr-un bol punem galbenusul crud. Pentru incepatori e mai usor sa se foloseasca in plus un galbenus fiert, fiindca scade riscul de a se "taia" maioneza.
Adaugam mustarul si amestecam bine cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Daca folosesti si un galbenus fiert trebuie sa freci pana acesta se sfarma de tot, sa nu aiba cocoloase.
Incepem sa punem ulei, cate putin, timp in care amestecam continuu in galbenus. Uleiul se picura incet. Pentru incepatori, cel mai bine e sa puna uleiul intr-un vas alaturat si sa puna cate o lingurita pe rand. Se amesteca bine dupa fiecare lingurita pana nu se mai vede uleiul si abia apoi se trece la urmatoarea lingurita.
Cand maioneza incepe sa devina consistenta, se poate adauga mai mult ulei. Astfel, cam dupa ce ai pus 20 lingurite de ulei poti incepe sa adaugi restul de ulei cu o lingura. Respecti aceleasi reguli: amesteci neincetat si adaugi urmatoarea lingura de ulei doar cand anterioara este incorporata de tot.
La sfarsit, cand ai incorporat tot uleiul, adaugi sare si eventual un strop de suc de lamaie.
Te pup!
Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://hapleablog.wordpress.com/2010/05/06/oua-umplute-cu-maioneza/
http://www.petitchef.ro/tags/retete/oua-umplute-maioneza
http://www.e-retete.ro/retete/cum-preparam-maioneza
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/oua-umplute-cu-pate/
http://bucataria-lumii.blogspot.ro/2008/09/oua-umplute-cu-maioneza.html
Toate cele bune.
Ce îţi trebuie pentru 6 ouă
- 6 ouă fierte
- un ou crud
- ulei
- muştar
- sare
- piper
Plan de lucru:
- se curăţă ouăle fierte de coajă şi se separă gălbenuşurile de albuşuri
- un gălbenuş fiert se pune într-un bol cu un gălbenuş crud şi se freacă cu ulei până obţinem maioneza
- cele cinci gălbenuşuri fierte care ne-au rămas se sfărâmă cu o furculiţă
- peste acestea se adaugă două linguri de muştar, sare, piper şi se amestecă până obţinem o pastă
- se încorporează maioneza cu pasta de gălbenuşuri
- se umplu ouăle şi se mananca asezonate cu ridichii
Bună, @Resurrection!
Când dai copy & paste la un pasaj/răspuns luat de pe alt site TREBUIE să INDICI şi pagina/linkul de unde l-ai copiat!
În caz contrar ÎNCALCI Regulamentul TPU!
Pe viitor, te rog să indici ŞI sursa de copy & paste.
De data asta o s-o fac eu în locul tău!
SURSA de copy & paste a răspunsului dat de @Resurrection este :
http://hapleablog.wordpress.com/2010/05/06/oua-umplute-cu-maioneza/
Toate cele bune.
Http://hapleablog.wordpress.com/2010/05/06/oua-umplute-cu-maioneza/
Sper ca te-am ajutat:D
Mustar(1 lingurita)
1galbenus ou crud
3-4 de oua fierte(galbenus)
sare dupa gust
ulei (se pune dupa cata maioneza vrei)
le amesteci intr-un sens si sa nu te miri de ea
heart2heart întreabă: