MOUSSE AU CHOCOLAT:
*ingrediente: 100 g ciocolata cu lapte, 100 g ciocolata amaruie, 4 oua, 2 linguri de zahar, 3 linguri de rom/coniac/cafea tare, 150 g frisca, fulgi de ciocolata, menta pentru garnisit
*mod de prepararese rupe ciocolata in bucati
-Se topeste apoi la bain-marie (eu, din nou, in micro )... dupa care se lasa sa se racoreasca:
-Se separa ouale. Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul:
-Se omogenizeaza inauntru romul si ciocolata:
-Albusul si frisca se bat separat:
-Ambele se omogenizeaza cu atentie in compozitia de ciocolata si galbenus:
-Spuma de ciocolata se introduce in pahare:
-...si se introduce la congelator ca sa se intareasca. Cu putin timp inainte de servire se decoreaza dupa fantezie, cu frisca spritata, fulgi de ciocolata, frunze de menta sau chiar visine din visinata
-....si daca o tineti mai mult la congelator, veti obtine o inghetata de ciocolata MINUNATA!
Buna!
Uite aici:
CORNULETE CU GRASIME
1/2 l de lapte, 8 linguri de untura de porc, 4 linguri de zahar, sare, drojdie cat o nuca, faina cat cuprinde.
Se face un aluat, se lasa 1/2 de ora la dospit.Se fac niste mingiute si se aseaza-n ordine pe masa. Apoi se incepe de la prima si se intinde, se umplu cu rahat.Se ruleaza si se da la copt.
Calde, se insiropeaza cu lapte+zahar vaniliat(mai concentrat).
Pofta buna!
Pa, pa!
flofybee întreabă:
IoanaIonuca întreabă: