Buna!
De obicei, nu pregatim nu stiu ce si nu stiu cat, putin acolo, sa se gaseasca cat de cat.
Anul acesta ma gandesc la:
1. FURSECURI CU CACAO"Fulg de nea"
http://www.laurasava.ro/2012/12/15/fursecuri-cu-cacao-fulg-de-nea/
2.Pentru prajituri, ma inspir de aici, deoarece am de unde, nu gluma:
http://www.laurasava.ro/......deserturi/
Si acum sa-ti scriu o reteta, mai simpla, dar e destul de buna.
Se numeste:
COCOSANA
Blat:6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 3-4 linguri cacao, 6 linguri ulei, bicarbonat.
Crema:4 linguri de faina se amesteca cu 1/4 l lapte, 150 g de zahar, se pune la foc adaugandu-se 100 g nuca de cocos.
Se fierbe pana se ingroasa asa ca o budinca.Cand este gata si rece se amesteca cu 200 g de unt.
Crema asta o pui deasupramapoi glazura:
200 g zahar pudra, 2 linguri cacao, 1 lingura ulei, 3 linguri apa fiarta.
Freci bine si pui deasupra.
Te pup.
Cu mult drag si nu ai pentru ce!
Sarbatori fericite!
De craciun scumpa mea mama face asa :
cozonac
cheg
negresa
alba ca zapada
fursecuri
si tort ( diplomat sau de ciocolata )
Daca te straduiesti putin si chiar te intereseaza da un search pe google pentru ca este plin cu retete de ce cauti tu! Exista si un site special cu asa ceva insa politica tpu.ro imi interzice sa dau link! Funda ?
Buna! Uite aici, e blogul mamei la o colega si am inteles ca de acolo face si mama!
bucatariaalynusei.blogspot.com/
E super+ca are tot felul de mancaruri!
De la compot pana la torturi de 5-6 etaje!
Succes si o zi placuta in continuare!
Este o prajitura simpla care nu se baga in cuptor. Se numeste,, Desteapta'', nu stiu de ce. Se face din doua blaturi, iar intre ele se pune un strat de pudinca de vanilie. Am facut-o si eu. Am ornat-o cu frisca si am pus cacao formand niste braduti. Succes!
Buna
cozonac, cornulete si crema de zahar ars
O frumoasa zi sa ai si plina de bucurii
Interesant blogul! Multumesc! Din pacate nu va pot da un vot...statutul de "Junior" nu-mi permite!
Eii nu conteaza asta.
Iti plac torturile de acolo?
Te asigur ca-s foarte bune!