| Stefy_Stef_1987 a întrebat:

Sunt nou si am si eu o intrebare nu stiu chiar exact daca aceasta este categoria dar totusi...
Am fost in Franta si am fost la un magazin care se serveau Vafe calde erau cu mere si nu stiou cum aveau o scoarta asa de zahar mi s-a parut careva daca stiue reteta sau vreun site va rog pentru ca asa pofta imi este
Multumesc

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Vezi diverse reţete ( dacă preferi să prepari tu waffele ) la linkul :
http://bianca-maya.blogspot.ro/2009/03/waffe-cu-mere.html

http://www.egustos.com/waffe-cu-mere/

Sau, poţi cumpăra waffele gata făcute, prepari merele separat, le "clădeşti" pe waffe şi dai totul la cuptor.

Merele se pot prepara ca şi pentru prăjitura cu mere ( se răzălesc, se scurg de zeamă, se călesc puţin cu zahăr + scorţişoară ).

Pentru acea "scoaţă" de zahăr, de deasupra merelor, se poate presăra ( înainte de a se pune la cuptor ) zahăr vaniliat ( din plicul Dr Oetker 100 gr ) şi prin coacere se obţine acea "scoarţă".

Toate cele bune.

7 răspunsuri:
| Ho1 a răspuns:

Ingrediente - Waffe cu vanilie

Pentru 10 bucati:
- o cana de faina (220 gr)
- 2 oua
- 150 gr de unt moale
- 2 plicuri de zahar vanilat
- o esenta de vanilie
- 250 ml de lapte
- 60 gr de zahar
- o lingurita de praf de copt
Mod de preparare - Waffe cu vanilie
Excelente pentru micul dejun, waffele cu vanilie sunt minunate alaturi de un pahar de lapte sau in combinatie cu dulceata sau fructe proaspete. Nu e prea multa bataie de cap, reteta e simpla, ai insa nevoie de un aparat pentru facut clatite sau waffe. De altfel, waffele sunt cunoscute atat ca si clatite cat si ca si gauffre. Denumirea conteaza mai putin, important este rezultatul final.

Frecam untul spuma, folosind mixerul si adaugam apoi zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Mixam pana cand obtinem o pasta omogena, cremoasa. Incorporam apoi oule intregi, amestecand foarte bine dupa fiecare. Separat, facem un aluat din faina, lapte si praf de copt, aluat pe care il amestecam ulterior cu pasta de unt. Turnam aluatul obtinut, cu ajutorul uni polonic pentru sosuri, in aparatul pentru clatite sau waffe. Ai grija, aparatul trebuie sa fie foarte bine incins si sa ungeti forma cu putin ulei inainte de a pune aluatul.

Waffele se consuma calde, pudrate cu zahar vanilat sau lipite doua cate dupa cu crema de vanilie si fructe.
Timp de preparare: 20 minute
Complexitate: redusa

| Andyᵗᵐ a răspuns:

Uite:Vafe cu sos de mere

Ingrediente pentru 8 vafe:
1/2 cana faina integrala
3/4 cana faina alba
1 cana lapte de orez sau apa
200ml sos de mere sau mere rase
2 linguri ulei de floarea soarelui
3 linguri zahar brun
1 tingurita scortisoara
1/4 lingurita ghimbir praf
1/4 lingurita sare
1 lingurita praf de copt
1 lingurita vanilie
Sos de mere:
1 cana sos de mere sau mere rase
50g stafide
nuci, optional
1 lingurita scortisoara
cateva picaturi de suc de lamaie, pentru a impiedica oxidarea merelor
Se amesteca toate ingredientele pentru vafe. Se coc vafele.
Se amesteca toate ingredientele pentru sosul de mere si se serveste impreuna cu vafele calde.
Mix all the sauce ingredients together and server with the warm waffles.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru Ho1):

Bună, @papushikaGirl!

Când dai copy & paste la un pasaj/răspuns luat de pe alt site TREBUIE să INDICI şi pagina/linkul de unde l-ai copiat!

În caz contrar ÎNCALCI Regulamentul TPU!

Pe viitor, te rog să indici ŞI sursa de copy & paste.

De data asta, am s-o fac eu în locul tău!

SURSA de copy & paste a răspunsului dat de @papushikaGirl este :
http://retete.flu.ro/reteta-waffe-cu-vanilie/

Toate cele bune.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru Andyᵗᵐ):

Bună, @Andyᵗᵐ!

Când dai copy & paste la un pasaj/răspuns luat de pe alt site TREBUIE să INDICI şi pagina/linkul de unde l-ai copiat!

În caz contrar ÎNCALCI Regulamentul TPU!

Pe viitor, te rog să indici ŞI sursa de copy & paste.

De data asta, am s-o fac eu în locul tău!

SURSA de copy & paste a răspunsului dat de @Andyᵗᵐ este :
http://vegandietexperiment.blogspot.ro/2010/03/applesauce-waffles.html

Toate cele bune.

| Stefy_Stef_1987 explică (pentru bursuc001):

Multumesc mult de reteta si aia cu scoarta apreciez ca nu esti un copy paste-ler si chiar mi-a iesit aia cu scoarta Raspuns Castigator

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru Stefy_Stef_1987):

Cu plăcere!

Mersi şi eu pentru apreciere şi pentru fundiţă.

Faza cu "scoarţa" de zahăr o folosesc personal, chiar şi la prăjituri.

La reţete NU dau copy & paste ( că NU are nici un rost ), mai bine indic un link ( sau mai multe ) şi fiecare îşi ALEGE reţeta dorită.

O zi frumoasă.