Întrebare recomandată | morningstar a întrebat:

TPU! Trebuie sa ornez un tort cu zmeura si mure congelate. Ce ar trebui sa fac ca atunci cand se vor decongela, sa nu isi lase sucul pe tort si sa nu se inmoaie?

Răspuns Câştigător
| Kaℓi a răspuns:

Pune-le la dezghetat pe niste servete de bucatarie absorbante, sau intr-o strecuratoare... ai grija sa nu le turtesti cand umbli cu ele happy

13 răspunsuri:
| mixxjim a răspuns:

Nu cred sa arate prea bine acele fructe dupa ce se decongeleaza, dar daca chiar vrei sa faci asta lasa-le mai intai sa se decongeleze si apoi le pui pe tort usor, una cate una, ca sa nu se scurga apa din ele pe tort, asa cum ai spus.

| William a răspuns:

Tai tortul repede si il mananci inainte sa se decongeleze fructele, sau pui fructe de plastic sau ceara.

| RaluBaby a răspuns:

Ai putea sa inlocuiesti zmeura si murele si jeleuri care le imita.Asa nu vei mai avea probleme cu sucul pe care il lasa fructele.

| morningstar explică (pentru William):

Nu prea imi place ideea sa servesc invitatilor fructe inghetate. Fructe de plastic sau ceara? :O

| morningstar explică (pentru RaluBaby):

E si asta o idee, dar am cumparat fructele; si fructele dau tot gustul tortului, nu pot sa le inlocuiesc.

| RaluBaby a răspuns (pentru morningstar):

Atunci ai putea sa faci un jeleu din fructele acelea. Le pisezi si in sucul rezultat adaugi gelatina, si torni peste tort si dai la rece.big grin

| emm1D24 a răspuns:

Lasa-le sa se dezghete intr-o strecuratoare; asa sucul se va scurge iar fructele nu vor mai "murdari" tortulhappy

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Ideea lui RaluBaby este PARŢIAL bună, în sensul că ÎNTÂI laşi fructele să se dezgheţe ( în caserola în care le-ai cumpărat ), apoi le pui într-o strecurătoare/sită şi le laşi cam 15-30 minute să se scurgă sucul rezultat, suc pe care-l "colectezi" într-un vas şi cu el faci un jeleu care-l întinzi pe tort şi în acel jeleu presari/fixezi fructele.

| morningstar explică (pentru bursuc001):

Da, este o idee buna, multumesc pentru raspuns; am hotarat ca le voi lasa sa se scurga pe un servetel si le voi trece prin ciocolata cu lapte, iar cand se va usca ciocolata, voi face niste decoratii pe ele cu ciocolata alba. As incerca sa fac si jeleul, dar inca nu am gasit gelatina buna prin 'tarile calde' pe unde sunt.

| morningstar explică (pentru bursuc001):

Crezi ca daca trec fructele prin ciocolata, este obligatoriu sa le scurg intai intr-o strecuratoare sau servetel, sau oricum nu conteaza pentru ca ciocolata se va intari repede?

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru morningstar):

Cu plăcere!

TREBUIE scurse chiar dacă le dai prin ciocolată ( caldă/topită ), altfel NU se va fixa ciocolata pe ele.

Apoi, îţi dau un PONT : fructele fiind destul de dulci ( dulci acrişoare ) ar merge mai bine o ciocolată amăruie ( pentru "contrast" ) decât una cu lapte ( care este prea dulce ) - mai ales că zici şi de acele decoraţii cu ciocolată albă ( care este, de asemenea, prea dulce ).

Altfel tortul va fi foarte DULCE şi greu de savurat!

| morningstar explică (pentru bursuc001):

Multumesc inca o data! O sa tin cont de tot.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru morningstar):

Cu plăcere!

Poftă bună să aveţi!

Toate cele bune.